ת"ט 32036-06-17 י.ס. נחמן יזמות בע"מ נ' ואקנין ואח'
|
ת"ט בית משפט השלום תל אביב - יפו |
32036-06-17
2.11.2017 |
|
בפני הרשמת: ורדה שוורץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת: י.ס. נחמן יזמות בע"מ |
משיבים: 1. מיכאל זקרי2. אני ואקנין |
| החלטה | |
|
לאחר עיון בטענות הצדדים להלן החלטתי בהתנגדות שהגישו המשיבים לתביעת השטר של המבקשת:
1. מעיון בשטר עולה כי המשיבה 2 משכה מחשבונה שיק לפקודת המשיב 1 על סך 39,500 ₪ - מועד פירעון 5.12.16 (להלן: "השיק").
בגב השיק מופיעים: חתימתו של הנפרע, הוא המשיב 1, חותמתה וחתימתה של המבקשת וכן חתימת המשיב 1 על פני נוסח ערבות אישית לפירעון השיק.
לטענת המשיב 1, מסר את השיק, יחד עם עוד שניים, לידי חברה בשם יעל יהב העוסקת בניכיון שקים, לשם בדיקתם מבלי שנתנה לו את תמורתם. לאחר שחברת יעל יהב לא השיבה לו את השקים ובכלל זה השיק דנן, הגיש תלונה במשטרה על גניבתם על ידי חברת יעל יהב.
בתצהיר משלים שהגישה המשיבה 2, הסבירה המשיבה 2 כי שילמה לנפרע, המשיב 1, את סכום השיק כתמורה לעבודות שיפוץ שביצע עבורה וזאת לאחר שבטלה את השקים לבקשתו.
2. במעמד הדיון בהתנגדות, הודתה המבקשת כי אכן קיבלה את השיק מחברת יעל יהב אך זאת בתום לב ובתמורה. ב"כ המבקשת אף הציג קבלה לפיה שולם ליעל יהב סך של 116,843 ₪ במסגרת עסקת ניכיון שקים בסך כולל של 151,300 ₪ שנמסרו לה על ידי יעל יהב במעמד העסקה.
ב"כ המבקשת הסביר באותו מעמד כי חברת יעל יהב היתה חייבת למבקשת את סכום ההפרש שבין סכום השקים לסכום התמורה שקיבלה.
יוער כי אין חתימת הסבה של חברת יעל יהב על פני השיק.
3. לאחר הגשת התצהיר המשלים, טען ב"כ המבקשת כי יש לדחות את ההתנגדות שכן אין למשיבה 2 כל עילת הגנה כנגד תביעת השטר מאחר ועילת ההגנה היחידה שיש לדון בה היא טענתו של המשיב 1 כי השיק נגנב ממנו.
בקשה זו אינה ברורה.
האם מציע ב"כ המבקשת כי ימשך ההליך לבירור התביעה כנגד המשיב 1 אך לדחות ההתנגדות כנגד המשיבה 2?
פירושו של דבר הוא כי המשיבה 2 תחויב בתשלום וככל שתשלם, לא תהא עוד כל עילת תביעה כנגד המשיב 1 והתביעה נגדו תמחק שכן אין המבקשת רשאית לגבות פעמיים את סכום השטר.
בנסיבות אלה, כיצד ומתי ישמעו טענותיו של המשיב 1?
השאלה העולה מטענה זו היא האם רשאי מושך השטר להימנע מפירעון השיק לידי האוחז בעילת הגנה של הנפרע?
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|