חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ט 23335-05-14 לוי נ' אידלשטיין

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום בתל אביב - יפו
23335-05-14
14.7.2014
בפני הרשמת:
ורדה שוורץ

- נגד -
מבקש:
חיים שלום אידלשטיין
משיב:
אבירם לוי
החלטה
 

 

1. בפני בקשה לבטול צווי עיקול בחברות האשראי אשר הוטלו במסגרת תיק ההוצאה לפועל.

בתיק זה תלויה ועומדת התנגדות לביצוע שטר על סך של 29,504 ₪ הקבועה לדיון ליום 15.9.14.

בקשה לעיכוב הליכים בתיק ההוצאה לפועל עד למועד הדיון נענתה בכפוף להפקדת ערובה אשר הופקדה וההליכים בתיק ההוצאה לפועל עוכבו.

המבקש עתר לביטול צווי עיקול שהוטלו אצל צד ג', במקרה זה חברות האשראי, כאשר העילה לבטול העיקול הם תשלומים ששילם המבקש לידי המשיב ועיקול מיטלטלין המבטיח את יתרת החוב.

 

2. ראשית יצוין כי צווי העיקול הוטלו כדין לאחר שהמבקש לא הגיש התנגדות במועד.

חזקה היא כי המועד הרשום בתיק ההוצאה לפועל כמועד מסירת האזהרה הוא המועד הנכון וכי מוטל על המבקש נטל הבאת הראיות להוכיח אחרת.

לאחר עיון בטענות הצדדים מסתבר כי אין צורך בדיון בשאלה זו כאשר המבקש מודה כי נודע לו על קיומו של תיק ההוצאה לפועל כבר ביום 3.2.14, עת הוציא את רשימת התיקים התלויים ועומדים כנגדו בלשכת ההוצאה לפועל, אך הגיש את ההתנגדות רק ביום 11.5.14.

לטענת המבקש אמר לו פקיד ההוצאה לפועל כי באותו יום טרם הוקלד מועד מסירת האזהרה ולכן עומדים לרשותו 30 יום להגשת ההתנגדות.

אלא שהמבקש לא הגיש את ההתנגדות גם במועד לפי גרסתו וטען כי שלח את ההתנגדות בדואר ביום 6.3.14 אך זו הוחזרה לו מבלי שהוגשה בפועל לתיק. כבר במועד המשלוח בדואר – איחר המבקש את המועד להגשת ההתנגדות לגרסתו.

דהיינו, מכל נקודת מבט שהיא – איחר המבקש בהגשת ההתנגדות כך שצווי העיקול הוטלו כדין.

 

3. נותרה לדיון השאלה האם מחזיק המשיב בכספים ובבטוחות מספיקות לתשלום החוב ועל כן אין צורך בהותרת צווי העיקול על כספים המוחזקים בחברות האשראי.

המבקש טוען בבקשתו כי שילם למשיב סך של 2,500 ₪ במרץ 2014, סך של 6,800 ₪ טרם פתיחתו של תיק ההוצאה לפועל וכן סך 10,900 ₪ באמצעות קיזוז אובדן רווח ושווי 2 מחשבים שנלקחו על ידי המשיב.

עוד טען המבקש כי במסגרת נקיטת הליך עיקול מיטלטלין בעסקו נלקחו על ידי קבלן ההוצאה לפועל 10 מחשבים אשר ערכם 20,000 ₪.

כמו כן, הפקיד המשיב סך של 1,500 ₪ בקופת בית המשפט.

סה"כ, טען המבקש כי המשיב מחזיק בידיו כספים ומיטלטלין בשווי 40,200 ₪ העולים בהרבה על סכום השטר המבוצע.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>