מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"ט 19042-03-14 חזן נ' נעראני - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ט 19042-03-14 חזן נ' נעראני

תאריך פרסום : 16/12/2014 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
19042-03-14
10/09/2014
בפני השופטת:
דנה עופר

- נגד -
המבקש:
מוחמד נעראני
המשיב:
שמעון חזן
החלטה
 

 

לפניי התנגדות לביצוע שטר אשר הוגשה ביחס לשטר חוב על סך 40,000 ₪ הנושא תאריך 21/12/11.

 

דיון בהתנגדות התקיים לפניי היום, במהלכו נחקר המבקש על תצהירו והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה.

 

בתמצית, לטענת המבקש, חתם על שטר החוב כערבות עבור עסקה שעשה אחיו של המבקש, חאפז נעראני, עם המשיב. לטענתו, הערבות אמורה היתה להתבטל לאחר שישלם אחיו סך של 40,000 ₪, ואילו אחיו של המבקש מסר לו ששילם למשיב למעלה מסכום זה.

 

לתצהירו של המבקש צורפו מספר אסמכתאות המעידות לכאורה על ביצוע הפקדות שונות לחשבון הבנק של המשיב.

 

לאחר חקירת המבקש, הסכים המשיב כי תינתן למבקש רשות להתגונן ביחס לסכום של 30,000 ₪, לאור האסמכתאות שהוצגו (ושמועדיהן מאוחרים למועד השטר), ואילו ביחס ליתרת הקרן, טען המשיב כי אין לתת למבקש רשות להתגונן או לחלופין יש להתנות את הרשות להתגונן בהפקדה כספית, נוכח העובדה שהמבקש נמנע מלצרף תצהיר של אחיו חאפז, ואף לא סיפק הסבר להימנעותו זו.

 

לטענת המבקש, אין להתנות את הרשות להתגונן בהפקדת ערובה כספית, שכן לא יוכל לעמוד בתנאי זה ובכך תיחסם דרכו לבית המשפט.

 

מהדיון שהתקיים התברר, כי השטר נחתם בקשר עם הלוואה חוץ בנקאית. המשיב מאשר כי הלוואה שניתנה היא מקור החוב, אך טוען כי אינו עוסק במתן הלוואות בדרך כלל.

 

הואיל ומדובר בהלוואה חוץ בנקאית, הרי שחל עליה חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, התשנ"ג-1993. חוק זה קובע, בין היתר, כי חוזה הלוואה טעון מסמך בכתב, אשר יכלול גילוי מלא של פרטים שונים (סעיפים 2 ו-3), וקובע כי לתביעה המוגשת ע"י המלווה נגד הלווה, לרבות בקשה לביצוע שטר, יש לצרף העתק ההסכם ולפרט את כל הפרטים שיש לגביהם חובת גילוי, וכן תשלומים שבוצעו, יתרת חוב, תשלומים שבפיגור, סכומי ריבית, ריבית פיגורים וכיו"ב (סעיף 8).

 

בעוד שחלק מסעיפי החוק אינם חלים על מי שנותן הלוואה שלא דרך עיסוק, הרי שסעיף 8 האמור חל בכל מקרה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ