ת"ט 16592-07-15
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
16592-07-15
15.7.2015 |
|
בפני הרשמת: ודאד יונס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: ח'ליל עראף |
משיבים: פהד עראף |
| החלטה | |
|
לפני בקשה לביטול ההליכים בתיק ההוצל"פ. על פי הנטען, השיק נשוא ההתנגדות נחתם על ידי המבקש וזמן פירעונו נרשם על ידו . יתר פרטי השיק, לרבות סכום השיק , שם הנפרע לא נרשמו על ידי המבקש ולא מולאו בהרשאתו והדבר נעשה ללא ידיעת המבקש. כן טען כי השיק נמסר לבנו של המשיב לבטחון בלבד למקרה והמבקש לא יחזיר לו את ההלוואות שקיבל ממנו , והוסכם כי לאחר הסדרת החזרת ההלוואות , שיק זה יוחזר למבקש וכי המבקש הסדיר את חובו בגין הלוואות אלה.
המשיב התנגד לבקשה וטען כי הבקשה הינה סתמית וכללית ואין בה נימוק של ממש. נימוקי המבקש בהתנגדותו הינם נימוקי סרק, והגנתו הינה הגנת בדים, כך שבסופו של יום ההתנגדות תידחה. ביטול העיקול יש בו בכדי להותיר את התובע , בבוא העת, בפני שוקת שבורה. המבקש לא הצביע כך שמאזן הנוחות נוטה לטובתו ולא הוכיח כי הותרת העיקולים יש בה בכדי לגרום לו נזקים, והסתפק בהעלאת טענות בעלמא.
לאחר ששקלתי בטענות הצדדים אני מחליטה לדחות הבקשה להורות על ביטול גורף של כלל ההליכים בתיק ההוצל"פ.
מבלי לקבוע מסמרות אומר כי לכאורה על אף טענת המבקש כי חתם על השטר ורשם את מועד הפרעון בעצמו, הוא לא טרח לציין על גבי השטר במעמד החתימה עליו כי הינו לבטחון בלבד או להגביל את סחירותו, כנטען על ידו. המבקש גם לא תמך את טענתו כי פרע את ההלוואות שנטל מבנו של המשיב, בגינן ניתן השטר כנטען באסמכתאות ולא פירט סכום ההלוואות שניתנו לו מועדן ואופן תשלומן.
בנסיבות אלה ובהעדר הוכחה לכך כי מאזן הנוחות נוטה לטבת המבקש הבקשה להורות על ביטול גורף של הליכי ההוצל"פ נדחית.
ניתנה היום, ז' אב תשע"ה, 23 יולי 2015, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|