ת"ט 14327-03-14 זהר שירותי מטענים בע"מ נ' עילבוני
|
ת"ט בית משפט השלום חיפה |
14327-03-14
14.4.2015 |
|
בפני השופט: אפרים צ'יזיק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: זהר שירותי מטענים בע"מ זאהר עו"ד זאהר |
נתבע: נידאל עילבוני עו"ד בלאן |
| החלטה | |
-
העניין שבפני, התנגדות לביצוע שטר.
-
השטר נשוא הליך זה, המחאה מס' 10004 משוכה על בנק הפועלים, על סך 6,100 ש"ח ז"פ 30.7.2013, עשויה לפקודת התובעת בידי הנתבע. ההמחאה אינה סחירה. לביצוע ההמחאה נפתח תיק הוצאה לפועל שמספרו 02-08120-14-2 בלשכת ההוצאה לפועל בחיפה.
-
הנתבע התנגד לביצועו של השטר. לטענת התובע, ההמחאה נחלה כישלון תמורה מלא, שכן ההתקשרות העסקית אשר נכרתה בינו ובין התובעת לא יצאה אל הפועל ולא ניתנה כנגד ההמחאה אשר הוגשה לביצוע כל תמורה, וכאשר הלכה למעשה, התובעת הינה זאת אשר חייבת לנתבע כספים.
-
לעומקן של טענות, ציין הנתבע כי נתלווה למנהל התובעת, מר זאהי זהר לסין, בחודש מרץ 2013, במסגרת נסיעה עסקית אשר נערכה לצורך הזמנת מוצרים ומכונות, כאשר במסגרת אותה נסיעה עסקית רכש הנתבע מספר רב של מוצרים, בסכום של כ- 53,000 $, וכן חברו אשר נסע עמו ביצע הזמנת מוצרים (אחרים) בכמות ניכרת אף הוא; הנתבע מציין כי עבור המוצרים, הובלתם, ביטוח והובלה בסין, העביר לתובעת סך 58,000 $ ארה"ב, ואף שילם מקדמה למפעל הסיני בסך 3,088 $ - ואולם עם הגיע המכולה לישראל, נדרש להעביר 50,000 ש"ח נוספים, ואף אותם שילם בפועל.
-
באותו שלב, מציין הנתבע, כי נתבקש על ידי מר זאהי, לנסוע יחד אתו לסין פעם נוספת, לבקר ולאשר את ייצור המכונות המוזמנות, ואז הועברה ההמחאה נשוא הליך זה, ע"ס 6,100 ש"ח, אולם כאשר הגיע הנתבע לסין, התברר כי כספים אלו הוצאו ממנו באמתלת שווא, כאשר לא היה טעם ולא הייתה תועלת באותה נסיעה, כאשר המכונות שהוזמנו לא רק שלא יוצרו, אלא הוצגו בפניו מכונות מסוג אחר ושונה מזה שהוזמן. בהתאם פנה הנתבע ודרש מאת מר זאהי, את החזר יתרת הכספים לרבות התשלום ע"ס 6,100 ש"ח נשוא הליך זה.
-
לא רק זאת, אלא מוסיף הנתבע ומציין, כי הסחורה אשר נרכשה ותמורתה שולמה במלואה לתובעת, הגיעה לארץ עם חוסרים, שברים ופגמים, כאשר ככל שהתובעת עמלה על ההובלה בסין והשילוח מחו"ל, הרי שהיא אחראית אף לחסרים ונזקים אלה, העולים על הסכום הנתבע כעת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|