חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"ד 7721-09-14

: | גרסת הדפסה
ת"ד
בית משפט השלום פתח תקווה
7721-09-14
15.6.2015
בפני השופטת:
אטליא וישקין

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
טומי קריספל
גזר דין

מדובר בתאונה עצמית אשר התרחשה עת נהג הנאשם בשעה 04:45, נרדם, עלה על אי תנועה והתנגש בעץ.

רק בנס הסתיים האירוע ללא פגיעה ממשית בגוף. הנאשם נחבל קלות, אלא שתאונה זהה, עלולה חס וחלילה להסתיים בתוצאה קטלנית. מתחם הענישה נע בין 6 חודשי פסילה לבין 12 חודשים.

בקביעת מתחם הענישה, ניתן משקל לכך שמדובר ברף גבוה של קלות ראש העולה כדי פזיזות. הנאשם אמור להיות מודע לעייפותו ולכך שהמדובר בשעת ליל, בה רוב האנשים נמים את שנתם.

מכתבה של הגב' אשכנזי, אשר הונח בפני מוסיף "אש למדורה". באשר לדבריה "סירב להשאר לישון אצל בתי למרות עייפותו...". מכאן הוכחה נוספת למודעותו.

מדובר במסמך אשר הונח בפני ע"י ההגנה, במסגרת טיעוניה לעונש וזאת במטרה להביא להפחתתו, אלא משעה שהוגש, אין ביהמ"ש רשאי להתעלם ממלוא תוכנו ומשמעות הנתונים אותם טרחה הכותבת, להביא בפניו. המחוקק קבע עונשי פסילות חובה לא סיווג תחולתם באופן שלא יחולו לגבי נהגים מקצועיים ואשר פרנסתם על הנהיגה ועליה בלבד. חלק ניכר מבאי ביהמ"ש לתעבורה הינם נהגים המקצועיים; נהגי מונית, משאיות, מערבלי ביטון וכו'.

מקל וחומר אמורים הדברים בנאשם הניצב בפני, אשר לצורך פרנסתו כנציג מכירות ומערך תומך בסוכנות רכב נזקק לרשיון נהיגתו. אולם אין עיסוקו כנהג בלבד!

אין ביהמ"ש מתעלם ממכתבו של מר אוליברו מחב' טויוטה אשר הונח בפניו, אלא שצורכי פרנסת הנאשם אינם השיקול היחידי אותו אמור ביהמ"ש לשקול בבואו לגזור דינו של הנאשם.

בנוסף, על ביהמ"ש ליתן משקל לשכיחות התופעה של תאונות עצמיות בקרב בני נוער, מהם חיילים השבים עייפים ממשימתם בשדה ומהם העובדים בשתי עבודות או יותר, כולל בשעות הקטנות של הלילה.

עפ"י תיקון 113 לחוק העונשין יש ליתן משקל לערך החברתי עליו אמור גזר הדין להגן והוא הערך החשוב של שמירת חיי אדם, חיי הנאשם עצמו בכללם.

הנני בדיעה כי חסד עשתה התביעה עם הנאשם שעה שהסכימה להגביל טיעונה העונשי לפסילת החובה בלבד.

מטעם מדיינות משפטית ומחמת העובדה שאין ביהמ"ש נוטה לעשות עצמו קטגור הריני מגבילה ימי הפסילה ולפיכך:

-הנני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,800 ₪ או 60 ימי מאסר שיישא תמורתם.

הקנס ישולם תוך 60 ימים.

על הנאשם/ סנגורו לגשת כעת למזכירות ביהמ"ש לקבלת שובר תשלום.

-הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים.

ריצוי הפסילה נדחה עד 30 יום.

-הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>