- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 9979-08-11 אסתר ואח' נ' בעמ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום הרצליה |
9979-08-11
28.2.2016 |
|
בפני השופט: יחזקאל הראל – סגן הנשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: כהן ברקוביץ אסתר |
נתבעים: 1. מדיק סנטר בע"מ 2. דב רוט 3. שרית רוט |
| החלטה | |
|
לפני בקשת הנתבעים לשמיעת עדותה של הגב' אמי הייס המתגוררת באנגליה באמצעות היוועדות חזותית. הבקשה הוגשה בנימוק כי העדה לא תוכל להתייצב לדיון הקבוע ליום 10/4/16 בשל השתתפותה בכנס האמור להתקיים באותו מועד.
מאחר ובשל הניתוח הצפוי לנתבעת 3 ממילא צפוי להיקבע מועד חליפי ו/או נוסף למועד הנ"ל - דין הבקשה להידחות, שכן העדה תוכל להתייצב לדיון הנוסף שיקבע, מה גם שלא צורף תצהיר התומך בבקשה, לרבות הזמנה לכנס.
מבלי לגרוע מהאמור לעיל, גם אם בקשת הנתבעים לשמיעת העדות בדרך של היוועדות חזותית היית מוגשת מטעם אחר – דין הבקשה להידחות.
עסקינן בעדות מהותית וחשובה שכן לטענת הנתבעים הינם סוכנים מורשים של מוצרי "דרייב מדיק אנגליה" מחודש אוקטובר 2010, דהיינו לאחר המועד בו נרכש הכיסא נשוא התביעה ע"י התובעת, וכי המשלוח הראשון של המוצרים הגיע לארץ בחודש נובמבר 2010.
המסמך שנערך ע"י גב' הייס מעלה שאלות שנכון וראוי הוא כי תלובנה באופן בלתי אמצעי ולא בהיוועדות חזותית. זאת ועוד, הבקשה אינה נתמכת בתצהיר והנימוק היחיד שהובא הינה אי יכולתה של עורכת המסמך להתייצב לדיון הנ"ל בשל השתתפותה בכנס.
כפי שנקבע ברע"א 1920/12:
"השיקולים המנחים בבחינת בקשה להעדה באמצעות כינוס ווידאו הם שהבקשה הוגשה בתום לב, כי העדות רלבנטית למחלוקת וכי קיימת סיבה טובה לכך שבעל הדין או העד אינם יכולים למסור עדותם בבית המשפט", ובהמשך: "ודוק-הפסיקה עמדה במפורש על חשיבותו של צירוף תצהיר בתמיכה לבקשה למתן עדות בדרך של כינוס וידאו..." (כב' השופט זילברטל בס' 10 לפסה"ד).
לסיכום: לאור האמור לעיל, ומשלא נטען ולא הוכח כי העדה אינה יכולה להתייצב לחקירה בישראל, דין הבקשה להידחות.
נקבע לתזכורת במעמד ב"כ בעלי הדין ליום 3.3.16 שעה 08:30 לתאום מועד חלופי ו/או נוסף לשמיעת הראיות. עד לישיבה זו, על הנתבעים לבדוק עם הגב' הייס מועדים בהם תוכל להתייצב לדיון.
ניתנה היום, י"ט אדר א' תשע"ו, 28 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
