- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 9947-05-14 עתאמנה נ' ח'טיב
|
ת"א בית משפט השלום חדרה |
9947-05-14
16.10.2016 |
|
בפני השופט: אמיר סלאמה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: עז אלדין עתאמנה |
נתבע: מוחמד ח'טיב |
| פסק דין | |
לפניי תביעה כספית על סך 92,143 ₪, במסגרתה טוען התובע כי הוא שילם חוב ארנונה לעיריית חיפה, בסך 66,055 ₪, חרף העובדה שהנתבע היה זה שחב באותו חוב. כמו כן טוען התובע כי כתוצאה מכך נגרמו לו הוצאות נוספות בסך של 26,088 ₪ אותם הוא תובע במסגרת תביעה זו.
רקע
1.התובע ואביו המנוח של הנתבע (להלן – "המנוח"), היו שותפים בעסק שנוהל בחנות שברחוב הציונות בחיפה (להלן – "החנות"). יש לציין כי התובע והמנוח שכרו את החנות מעמידר.
2.בתאריך 15.5.98 חתמו התובע והמנוח על הסכם לפירוק השיתוף בעסק הנדון (להלן – "ההסכם"). בסעיף 9 להסכם התחייב המנוח לשאת בתשלום מסי ארנונה שחלים על החנות עד למועד לתאריך כריתת ההסכם (על כך יורחב בהמשך).
3.ביום 3.3.09 הלך המנוח לעולמו. ביום 2.12.09 ניתן צו לקיום צוואתו, שבה ציווה המנוח "את החנות" לנתבע (על כך יורחב בהמשך).
4.בשלב כלשהו, ככל הנראה החל משנת 2009, הפנתה עיריית חיפה לתובע, שעדיין הופיע ברישומי העירייה כבעל החנות, דרישות תשלום ביחס לחוב ארנונה הרובץ על החנות. ביום 20.3.12 הודיעה העירייה לתובע כי חוב זה עומד על כ- 88,000 ₪ ביחס לתקופה שעד 31.12.09.
5.בשנת 2013 הגיש התובע לבימ"ש המחוזי בחיפה בקשה לפי סעיף 19 א' לפקודת פשיטת הרגל, וזאת בגין חוב כולל של מעל מיליון ₪. במסגרת זו כלל התובע את דרישת העירייה בעניין חוב הארנונה כחלק ממצבת חובותיו. בהליך זו מונה נאמן לנכסי התובע. בסופו של יום הודיע הנאמן כי החוב היחיד שנותר על הפרק הוא חובו של התובע לעירית חיפה. הנאמן הודיע כי הוא הצליח להעמיד את החוב על סך של 66,055 ₪ ובהמשך הודיע כי התובע שילם את הסכום הנ"ל. לאור הודעת הנאמן, במסגרתה גם הודיע שהתובע שילם את הוצאות הנאמן בסך 16,088 ₪, ניתן פסק דין בו הופטר התובע מכל חוב בר תביעה בהליך פשיטת הרגל.
טענות הצדדים בהליך לפניי
6.לטענת התובע החיוב בגין הארנונה, אותו הוא שילם לעיריית חיפה במסגרת הליך פשיטת הרגל, הוא חיוב שהוטל על הנתבע.
לטענתו, כל חוב ארנונה שהוטל ביחס לחנות, עבר לנתבע, בין היתר לאור העובדה שהמנוח ציווה את הזכויות בחנות לנתבע.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
