- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 9278-05-15
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
9278-05-15
21.10.2015 |
|
בפני השופטת: אילת דגן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשות/: 1. China Shipping Container Lines Co.LTD 2. סינו שיפינג בע"מ |
/נתבעות: תנובה – מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ |
| החלטה | |
|
לפניי בקשה לסילוק התביעה על הסף נוכח תניית שיפוט ייחודית.
עסקינן בתביעה כספית ע"ס 138,593 ₪ מכוח חוזה הובלה / שטר המטען, בגין נזק שנגרם לפי הטענה, ל- 6 מטעני דגים קפואים שהובלו מסין לישראל.
לטענת הנתבעות, סעיף 26 (1) להסכם ההובלה, מהווה תניית שיפוט ייחודית המקנה סמכות שיפוט ייחודית ובלעדית לבית המשפט הימי בהונג קונג וכן נקבע באותה תנייה כי על ההתדיינות בעניין יחול הדין האנגלי, וזו לשונה: This bill of Lading is governed by English laws. All disputes arising under or in connection with this Bill of Lading shall be determined by English Laws and any action against the Carrier shall be brought before the Court of Admiralty in Hong Kong, as the case may be"
הנתבעות טוענות כי התניה מנוסחת באופן פעיל ("shall be brought") ומכאן כוונת הצדדים הייתה להקנות בלעדיות לבית המשפט המוסמך בהונג קונג, על מנת לרכז את כל ההתדיינות בעניין הובלת מטענים במקום אחד.
לטענת התובעת, יש לדחות את הבקשה. המדיניות המשפטית הרצויה היא שסילוק תביעה על הסף הוא בגדר אמצעי קיצוני בלבד, ודי כי קיימת אפשרות שהתובעת תזכה בסעד המבוקש על ידה כדי לדחות בקשה זו. כמו כן, המצאת כתב התביעה נשוא הבקשה בוצעה בישראל, ומכאן קנה בית המשפט דנן סמכות בינלאומית לדון בתביעה.
התובעת טוענת כי שטרי המטען המקוריים, לא נמסרו לידיה בשום שלב. עם הגעת הסחורה לנמל אשדוד, הוצגו לתובעת העתקים של שטרי המטען, מצדדיהם הקדמיים בלבד, ללא הצד האחורי הכולל את תניות השיפוט.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
