ת"א 8978-10-15 צ'רלטון בע"מ ואח' נ' ברומאסטר'ס בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
8978-10-15
14.8.2016 |
|
בפני השופט: עזריה אלקלעי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: צ'רלטון בע"מ |
נתבעים: 1. ברומאסטר'ס בע"מ 2. יהודה חצור איתמר |
| החלטה | |
|
לפניי בקשת הנתבע 2, הוא הנתבע בהודעה לצד ג' שהוגשה מטעם הנתבע 3, לסילוקה על הסף של ההודעה לצד ג' שהוגשה נגדו ביום 15.5.2016.
עיינתי בטענות הצדדים במסגרת הבקשה, התגובה והתשובה לתגובה והריני לקבוע כדלקמן:
טענתו המרכזית של הנתבע 2 בבקשה לסילוק ההודעה לצד ג' על הסף נעוצה במועד הגשת ההודעה, זמן רב לאחר הגשת כתבי ההגנה בתיק. הנתבע 2 טוען כי הסתמך על כך שלא הוגשה נגדו הודעה צד ג' במועד הגשת כתבי ההגנה כאמור ומתוך כך התפשר עם התובעת.
אין בידי לקבל טענתו זו של הנתבע 2.
התביעה שלפניי היא תביעה בגין הפרת זכויות היוצרים של התובעת.
סעיף 52 לחוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, קובע כי הפרה של זכות יוצרים או זכות מוסרית היא עוולה אזרחית, ויחולו עליה הוראות פקודת הנזיקין בשינויים המחויבים.
אכן, לפי קביעותיו של בית המשפט העליון, בין היתר, ברע"א 309/09 ד"ר יחיאל זמברג ואח' נ' יחיאל אמזל ואח' (פורסם בנבו, מיום 20.4.2009) בתביעות נזיקין כנגד מספר נתבעים, העילה של נתבע למשלוח הודעת צד ג' לנתבע אחר נולדת רק מקום בו לא יכול עוד ביהמ"ש להכריע בשאלת ההשתתפות בין הנתבעים (לפי ס' 84 לפקודת הנזיקין), כאשר מצב כזה נוצר בעת שאחד מן הנתבעים נמחק מהתובענה, בין אם בדרך של פשרה עם התובע ובין אם מסיבה אחרת.
דהיינו, העילה להגשת הודעת צד ג', אותה מבקש עתה הנתבע 2 למחוק, נולדה לנתבע 3 רק ביום 19.4.16, עם מתן תוקף של פסק דין להסכם הפשרה בין הנתבע 2 לתובעת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|