- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 7876-03-14 קרל נ' ויקטור ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
7876-03-14
8.7.2015 |
|
בפני השופט: עמית כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש (התובע): אבידור קרל עו"ד ינון פריד |
המשיבות (הנתבעות): 1. אסתרה ויקטור 2. מחלבות המכבים בע"מ אלי לחמני עו"ד תומר צידון עו"ד אלי לחמני |
| החלטה | |
בפניי בקשת התובע לדחיית המועד לעיון במסמך ספציפי, גילוי מסמכים ותשובה לשאלונים.
מועדים להגשת ראיות הצדדים
-
הצדדים יגישו תצהיריהם, בהתאם להנחיות העוזרת המשפטית בהודעתה מיום 6.1.15, התובע עד ליום 15.9.15 והנתבעות עד ליום 15.11.15.
רקע
-
המבקש (להלן: "התובע") הגיש תביעה כספית ולסילוק יד, בטענה שהנתבעות חייבות לו כספים בשל שכר דירה עבור שני נכסים, נכס אחד בו עושה משיבה 1 שימוש למגוריה, ונכס שני בו עושה שימוש משיבה 2, חברה שבעלי המניות בה הם בני משפחתם של התובע והנתבעת.
-
אביו המנוח של התובע (להלן: "דוד"), אשר נפטר ביום 3.6.2001, היה אחיה של משיבה 1 (נתבעת 1, להלן: "הנתבעת").
-
הנתבעת מחזיקה ב- 75% ממניות משיבה 2 (נתבעת 2, להלן: "החברה") וגב' שלומית אפללו (להלן: "שלומית"), אחותו של התובע, מחזיקה ב- 25% הנותרים. לחברה יש 9 מניות נוספות מסוג מניות הנהלה, כאשר התובע מחזיק מניית הנהלה אחת, יתר מניות ההנהלה מוחזקות על ידי הנתבעת, שלומית ובני משפחה אחרים. החברה הפעילה מפעל באזור התעשייה באשדוד (להלן: "המפעל"), אשר הוקם על ידי סבו של התובע ולאחר מכן נוהל על ידי דוד.
כבר כאן יוער שחלק נכבד מטענות התובע בכתב התביעה אינן רלוונטיות לתביעה הנוכחית, אלא נוגעות לדרך ניהול החברה וחלוקת רווחיה. ככל שסבור התובע שזכויותיו בחברה קופחו (ככל שקיימות כאלה לתובע, שאינו בעלים של מניות רגילות, אלא מניית הנהלה אחת מתוך 9), עליו לנקוט הליך מתאים ולא לנסות לשאוב לתוך ההליך הנוכחי את המחלוקות בינו לבין בעלי המניות האחרים בחברה.
-
התובע, הנתבעת ושלומית, הינם בעלים משותפים של בית פרטי המצוי באשדוד (להלן: "בית המגורים"). התובע הוא בעלים של 25% מהזכויות בבית, שלומית בעלת 25% והנתבעת בעלים של 50% מהזכויות בנכס. הנתבעת מתגוררת בנכס.
-
המפעל פועל על המקרקעין הבאים: (1) גוש 2452 חלקה 24 (להלן: "חלקה 24"), חלקה שהייתה בבעלות סבתו של התובע (להלן: "הסבתא") וכיום בבעלות הנתבעת; (2) גוש 2453 חלקות 127/1 ו- 127/2 (להלן: "חלקות 1-2"), בבעלות התובע, שלומית ואחות נוספת שלהם, מורן קרל (להלן: "מורן"), בחלקים שווים, 1/3 בבעלות כל אחד מהם; (3) גוש 2453 חלקות 127/3 ו- 127/4 (להלן: "חלקות 3-4"), בבעלות הנתבעת; - (4) גוש 2453 חלקה 127/5 (להלן: "חלקה 5"), בבעלות החברה.
-
דוד הותיר אחריו צוואה מיום 28.2.2001 (להלן: "הצוואה"), בה הוריש את כל מניותיו בחברה לשלומית; ואת 3 מניות הנהלה שהיו שייכות לו וזכויותיו בחלקות 1-2, לשלושת ילדיו (התובע, שלומית ומורן), בחלקים שווים. דוד הוסיף בצוואתו, שכאמור נחתמה כ- 3 חודשים לפני פטירתו, סייג: "בתי שלומית תהיה מנועה מלהעביר מניותיה שתקבל על פי האמור בסעיף ... לעיל ללא הסכמת אחותי ... (הנתבעת, ע.כ.), אותו דין יחלו על זכויותי בבתי המלאכה ... (זכויותיו בחלקות 1-2, ע.כ.) העוברים לשלושת ילדיי כאשר החלטה למכור, להחכירם או להשכירם, תהיה כאמור בידי אחותי ...".
עיקר טענות התובע
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
