- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אבישר נ' פוטר
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
7685-10-16
27.4.2017 |
|
בפני השופט: אבישי רובס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: צבי אבישר |
נתבע: ניר פוטר |
| החלטה | |
1.בפני בקשה לתיקון כתב התביעה.
2.התביעה נשוא תיק זה הוגשה על יד התובע בגין עוולת לשון הרע והיא עוסקת בפרסום שפורסם ביום 19.9.2016 בשעות הלילה בפורום אינטרנטי שמפעיל הנתבע ברשת הפייסבוק, תחת השם "תושבי מוצקין". אין חולק, כי הנתבע עצמו לא העלה את הפרסום ברשת בעצמו והתובע טען, כי מדובר במשתמש פיקטיבי. המחלוקת בין הצדדים נוגעת לשאלת אחריותו של הנתבע לפרסום, כמפעיל הפורום, ובעיקר - האם הסיר את הפרסום בתוך זמן סביר. התובע עתר לחייב את הנתבע לפצותו בסך של 144,111 ₪, ללא הוכחת נזק, מכח סעיפים 7א(ב) ו - 7א(ג) לחוק איסור לשון הרע.
3.הנתבע התגונן מפני התביעה וכפר בטענותיו של התובע כלפיו. הוא טען, כי הפרסום נעשה על ידי גולש אנונימי, וכי הפרסום הוסר על ידו בתוך זמן קצר וסביר מאז שנודע לו אודותיו.
4.במהלך דיון קדם המשפט שהתקיים בפני ביום 9.2.2017, טענה ב"כ התובע, בין היתר, כי קיימים פרסומים מכפישים נוספים (למעלה ממאה פרסומים), שנעשו על ידי אחרים באתר, לאחר הגשת התביעה, וכי התובע מתכוון להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה. במהלך אותה ישיבה, לאור הערות בית המשפט, נתבקש התובע להודיע האם הוא מבקש להמשיך בהליך התביעה.
5.במסגרת החלטת מיום 19.2.2017 הורתי לצדדים להגיש תצהירי עדות ראשית והתיק נקבע להוכחות.
ביום 21.3.2017 הגיש התובע בקשה להארכת המועד להגשת תצהירי העדות הראשית מטעמו. במסגרת אותה בקשה, ציינה ב"כ התובע כי היא התכוונה להגיש במהלך אותו חודש בקשה לתיקון כתב התביעה, אולם מפאת מצב בריאותי לא תקין, לא עלה בידה לעשות כן (לא צורף תצהיר או אסמכתא כלשהי אחרת בעניין זה). בהחלטתי מיום 22.3.2017 הבהרתי כי התובע אמור היה כבר להגיש את תצהיריו והתיק קבוע להוכחות. אמנם, נעתרתי לבקשה להארכת המועד להגשת תצהירי התובע, אולם הבהרתי כי לא אתיר בשלב זה תיקון של כתב התביעה.
6.ביום 30.3.2017 הגיש התובע בקשה לעיון חוזר בהחלטה מיום 22.3.2017 ועתר להתיר לו לתקן את כתב התביעה. הוא בקש להגיש תביעה מתוקנת בגין עשרה פרסומים (הפרסום נשוא התביעה הקיימת ועוד 9 פרסומים אחרים) שנעשו בפורום לאחר הגשת התביעה המקורית וטען, כי סכום התביעה יהא על סך כולל של 1,441,110 ₪, אולם לצרכי אגרה הוא יעמיד את תביעתו על סך של 288,222 ₪.
7. הבקשה הועברה לתגובת הנתבע, שהתנגד לתיקון כתב התביעה. התובע הגיש תשובה לתגובה ומכאן החלטתי.
8.לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, כמו גם ביתר המסמכים בתיק, הגעתי לידי מסקנה כי דין הבקשות להידחות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
