חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 7201-07-08 ע.ב. דליה אשדוד אחזקות בע"מ נ' עז אל דין חלבי ואח'

תאריך פרסום : 30/04/2015 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
7201-07-08
25/01/2015
בפני השופט:
אינאס סלאמה - נשיא

- נגד -
התובעת:
ע.ב. דליה אשדוד אחזקות בע"מ
הנתבעים:
1. סלימאן עז אל דין חלבי
2. דיאב עז אל דין חלבי
3. ודיע סאלח חסון
4. מונירה מוחמד כליפה
5. עזאת חסון (המנוח)
6. סעיד חסון
7. קמר חסון
8. וליד חסון
9. אמינה חסון
10. שמעון יוקבסון
11. פארס חסון
12. סמיח שאהין
13. מחמד מעדי סג'יע
14. קופטאן מעדי
15. יצחק וינברג
16. ראגב נסר אל דין
17. אברהם אבוחצירה (כונס נכסים)
18. עימד סאבא
19. דורה חסון
20. דניאל שירן
21. בנק ירושלים בע"מ
22. מינהל מקרקעי ישראל חיפה
23. שירן דניאל
24. אבידן מתכת בע"מ
25. בנק לאומי לישראל בע"מ
26. דב רויזמן
27. בנק מרכנתיל דיסקונט
28. בנק ערבי ישראלי בע"מ
29. מריח חוסני
30. אלקה חשמל ואלקטרוניקה בע"מ

החלטה
 

1.לאחר עיון בבקשה לתיקון כתב התביעה, בתגובות לבקשה ובתשובה לתגובות, בשים לב לאמור בהרחבה בהחלטתי מיום 23/09/14 ולקביעות המומחה מטעם בית המשפט בחוות דעתו, תשובותיו לשאלות ההבהרה ועדותו בפניי, ועל מנת שבית המשפט יוכל להכריע בשאלות שהן באמת השנויות במחלוקת בין הצדדים (תקנות 92 ו- 524 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984), נחה דעתי כי יש להיעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה.

2.יצוין, כי מצאתי לדחות על הסף את רוב הטענות המועלות בתגובת המשיבים 1 ו- 2 (טענות המתייחסות ללב המחלוקת העובדתית והמשפטית בין הצדדים).

 

באשר לטענות בדבר העדר סמכות עניינית לבית משפט זה לדון בתובענה (גם במידה והבקשה לתיקון כתב התביעה תתקבל), כי המבחן הנקוט בכל הנוגע לשאלת הסמכות העניינית הינו מבחן הסעד, ולפיו נקבעת הסמכות העניינית בהתאם לסעד לו עותר התובע בכתב התביעה (ע"א 8130/01 מוחמד מחאג'נה נ' מוחמד אגבאריה ו- 2 אח', מאגרים משפטיים, ע"א 510/82 רינה חסן ואח' נ' יפה פלדמן, פ"ד לז (3) 12, 1). זאת, להבדיל מן הסעד המוענק בסוף ההליך (ע"א 4796/95 איברהים חסין אלעוברה נ' איברהים עלי אלעוברה, פ"ד נא (2) 679, 669, ע"א 472/83 ניצה אריאלי נ' זלמן אריאלי, פ"ד מא (3) 208, 200 וע"א 27/77 יהודה טובי ואח' נ' שמעון רפאלי, פ"ד לא (3) 570, 561).

 

הסעד הנדרש לאור הבקשה לתיקון כתב התביעה, הוא סעד של סילוק יד, שהינו בסמכות בית משפט השלום, ועל כן יש לדחות את טענות המשיבים בעניין זה.

 

3.אשר על כן, אני מורה כדלקמן:

 

התביעה כנגד כל הנתבעים חוץ מנתבעים 1 ו- 2 נמחקת ללא צו להוצאות.

 

התובעת תגיש כתב תביעה מתוקן כנגד נתבעים 1 ו- 2 בעילה של סילוק יד, עד ליום 22/02/15.

 

נתבעים 1 ו-2 יגישו כתב הגנה מתוקן עד ליום 22/03/15.

 

אני קובע את התיק לדיון במעמד באי כח הצדדים ליום 26/03/15 שעה 09:15.

 

ניתנה היום, ה' שבט תשע"ה, 25 ינואר 2015, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ