ת"א 6343-11-08 בורסי הוצאה לאור של ספרי משפט (2003) בע"מ ואח' נ' אילון נהיגה מתקדמת בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ראשון לציון |
6343-11-08
22.12.2016 |
|
בפני השופטת: ד"ר איריס סורוקר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעות: 1. בורסי הוצאה לאור של ספרי משפט (2003) בע"מ 2. בורסי- חברה לספרי משפט בע"מ |
נתבעים: 1. אילון נהיגה מתקדמת בע"מ 2. איתמר לוין 3. איילת לוין 4. ארגון מורי הנהיגה הארצי ארז וייס עו"ד ארז וייס עו"ד שלומי אלוני ו ארז ללקין |
| פסק דין | |
כללי
- התובעות - בורסי הוצאה לאור של ספרי משפט (2003) בע"מ ובורסי חברה לספרי משפט בע"מ (להלן: "בורסי") - הגישו תביעה זו בטענה להפרת "רישיון ייחודי" שלטענתן קיבלו מהמדינה, להפיץ באופן בלעדי ספר שאלות למבחני הנהיגה העיוניים (להלן: "ספר השאלות", "ספר ההכנה" או "ספר בורסי"). לפי הנטען, הרישיון הוקנה להן מכוח הסכם שנכרת ביום 9.8.2004 (נספח ב' לכתב התביעה המתוקן). התובעות טענו כי הנתבעים 3-1 "העתיקו אחד לאחד שאלות המופיעות בספר ההכנה, את התשובות המסיחות שניתנו לכל שאלה ואף את איורי התמרורים המסיחים המופיעים בשאלות העוסקות בתמרורים..." (ס' 4 לכתב התביעה המתוקן). נטען כי הנתבעים 3-1 הפיצו, שיווקו ומכרו את "ערכת הלימוד המפרה", כשידוע להם שהתובעות הן בעלות הרישיון הייחודי להפיץ את ספר השאלות (ס' 31 לכתב התביעה המתוקן). אשר לנתבע 4, ארגון מורי הנהיגה בישראל, נטען כי הוא נתן את חסותו לערכת הלימוד המפרה, בכך שהמליץ לתלמידים ברחבי הארץ לרכשה (ס' 3 לכתב התביעה המתוקן).
- הנתבעים 4-1 טענו כי לתובעות אין זכות יוצרים בספר השאלות וכי לא ניתן להן רישיון ייחודי (ס' 5.1 ו- 5.3 לכתב ההגנה המתוקן של הנתבעים, ס' 3-1 ולכתב הגנה של נתבעת 4). טענת ההעתקה – הוכחשה (ס' 18 לכתב ההגנה המתוקן).
- הנתבעים 2-1 הגישו תביעה-שכנגד כנגד התובעות ומנהלן שלמה פרץ, בה דרשו פיצוי בטענה לניהול משא ומתן בחוסר תום-לב. נטען כי הנתבעים-שכנגד התחייבו ליתן לתובעת-שכנגד בלעדיות להפצת ספר השאלות, אולם הנתבעים-שכנגד פעלו בניגוד לסיכום הדברים וחתמו על הסכם הפצה עם חברה אחרת. נטען כי הנתבעים-שכנגד עשו שימוש בלתי מורשה בשאלות שחיבר התובע שכנגד 2, איתמר לוין, כאשר פרסמו אותן בספר השאלות.
הנתבעים-שכנגד השיבו כי התביעה-שכנגד הוגשה מטעמים טקטיים וכי היא מופרכת. נטען כי בין הצדדים לא נכרת כל הסכם, וכי התובעות לא העתיקו דבר.
- להלן תוצגנה טענות הצדדים ביתר פירוט. אפתח בתביעה העיקרית ולאחר מכן אדון בתביעה-שכנגד.
התביעה העיקרית
טענות התובעות, בתמצית, הן כדלקמן:
- התובעות הן מוציאות-לאור ומפיצות, העוסקות בייצור, הדפסה, עריכה, והוצאה-לאור והפצה של ספרים וספרי משפט (ס' 6 לכתב התביעה המתוקן).
- התובעת 2 זכתה במכרז מס' 33/03 של משרד התחבורה, בדצמבר 2003, "לכתיבה, עריכה, הוצאה לאור והפצה של ספרי שאלות ללימוד והכנה למבחנים עיוניים לנהיגה ברכב פרטי, טרקטור, אופנוע, ציבורי ורכב משא על סוגיו השונים" (ס' 13 ונספח א' לכתב התביעה המתוקן).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>