חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 6331-09 מואיד יוסף נ' שלמה כהן חב' לבניין בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
6331-09
7.5.2015
בפני השופטת:
מירית פורר

- נגד -
תובעים:
הנדי מואיד יוסף
נתבעים:
1. שלמה כהן חב' לבניין בע"מ
2. א.מ אבו מוסה בע"מ

פסק דין
 

 

פתח דבר

התובע, יליד 2.3.1971, תושב השטחים, טען בכתב התביעה כי ביום 30.3.2007, תוך ביצוע עבודתו באתר בנייה, עת התבקש לחתוך בטון באמצעות דיסק כשהוא עומד על סולם, נתקע הדיסק בתוך הבטון, הסתובב ופגע בידו השמאלית (להלן: "האירוע ו/או התאונה"). התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה.

 

התביעה הוגשה תחילה כנגד הנתבעת 1, ולאור טענותיה בדבר זהות המעביד, צורפה להליך הנתבעת 2.

 

בהכרעה בתובענה נדרשת בחינת נסיבות אירוע התאונה, קביעת האחריות והאשם התורם, מערכת היחסים בין הנתבעים והערכת הנזק.

 

נסיבות האירוע ומערכת היחסים בין התובע לבין הנתבעים

 

ראיות התובע

התובע הצהיר כי התאונה אירעה במהלך עבודתו באתר בנייה. ביום התאונה עבד בתיקונים, והתבקש על ידי ואדים לחתוך באמצעות מסור חשמלי (דיסק) חגורת בטון שהייתה מעל הדלת. התובע הצהיר, כי החגורה הייתה גבוהה ולכן ואדים ביקש ממנו שיבצע את העבודה בעודו עומד על סולם. תוך כדי ביצוע העבודה, נתקע המסור החשמלי בבטון, הסתובב ופגע בידו השמאלית. התובע הוסיף כי המסור היה ללא מגן, וכי הסולם והמסור סופקו לו על ידי הנתבעת 1.

 

בסיכומיו, טען התובע, כי האחריות בגין התאונה רובצת לפתחה של הנתבעת 1. לטענתו, ואדים היה מנהל אתר הבניה מטעם הנתבעת 1 וכי הדיסק לא היה ממוגן. התובע טען כי את ציוד וכלי העבודה קיבלו הפועלים ממחסן ששייך לנתבעת 1, כפי שהעידו מטעמו גם עוואני ואחמד, חבריו לעבודה ומי שנכחו באתר ביום התאונה.

 

התובע הצהיר, כי החל לעבוד באתר הבנייה בשנת 2006 ובאתר היו שלושה ממונים: אבו מוסא, מעליו ואדים ומעליהם אבי. עוד הצהיר, כי מידי יומיים שלושה היה מבקר באתר הקבלן, מר שלמה כהן. התובע הוסיף בתצהירו, כי קיבל את שכרו במזומן ולא קיבל תלוש משכורת וסבר שהוא מועסק על ידי שלמה כהן.

 

לטענת התובע, הנתבעת 1 לא הגישה לבית המשפט את רשימת העובדים שדיווחה על העסקתם בתקופה הנוגעת לעניין. התובע טען, כי תשלום שכרו בוצע על ידי הנתבעת 2 ואולם זאת עקב היותו עובד ללא היתר עבודה, בעוד חבריו, אחמד ועאוני, שעבדו עם היתר עבודה, העידו כי קיבלו את השכר ישירות מואדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>