ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
63016-09-14
28/11/2014
|
בפני השופט:
רמזי חדיד
|
| - נגד - |
המבקשת:
1. ביג מרכזים מסחריים - שותפות מוגבלתבאמצעות עו''ד יעקב סלומון 2. ליפשיץ ושות'
|
המשיבה:
רבוע כחול נדל"ן בע"מבאמצעות עו''ד זילנגר ושות'
|
| החלטה |
1.להלן החלטתי בבקשה למתן צו זמני לפיו תמנע המשיבה להתקשר עם צדדי ג' להפעלת עסק בחנות שבבעלותה, שלא למטרת סופרמרקט.
2.המבקשת היא שותפות מוגבלת הנמנית על קבוצת ביג מרכזי קניות בע"מ, חברה ציבורית העוסקת בפיתוח, הקמה והפעלת מרכזי קניות ברחבי הארץ.
המשיבה היא חברה ציבורית העוסקת בהפעלת רשתות סופרמרקט ברחבי הארץ תחת שמות מסחריים שונים, כגון: "מגה בול" ו-"מגה בעיר".
3.למבקשת זכויות חכירה במקרקעין בעיר כרמיאל עליהם קיים מרכז מסחרי בשם ''ביג כרמיאל'' והיא מפעילה ומנהלת אותו מרכז (להלן: ''המקרקעין'' ו-"המרכז המסחרי" בהתאם).
למשיבה זכויות חכירה בחנות הקיימת במרכז המסחרי בשטח של 3,000 מ"ר, בחצר צמודה ובחלק יחסי לא מסוים בשטחים ציבוריים בהם פועל סופרמרקט (להלן: ''החנות'').
4.רשות מקרקעי ישראל היא הבעלים של המקרקעין והיא החכירה אותם לחברת מודול ביטון תעשיות (1975) בע"מ (להלן: "חב' מודול"). זכויות המבקשת והמשיבה במרכז המסחרי, כמתואר בסע' 3 לעיל, הגיעו אליהן מכוח מספר הסכמים, כלהלן:
א.ביום 28.5.97 רכשה חברת ריבוע כחול ישראל בע"מ, חברת האם של המשיבה, מחב' מודול את הזכויות בחנות , וזאת לצורך הפעלת סופרמרקט במקום (להלן: "חוזה הרכישה"). בהמשך, הזכויות בחנות עברו למשיבה ואין חולק כי היא נכנסה לנעליה של חברת ריבוע כחול ישראל בע"מ והיא מחויבת בקיום חוזה הרכישה.
ב.ביום 28.5.98 רכשה חב' נכסי אזורים פיתוח בע"מ מחב' מודול 25% מזכויות החכירה במקרקעין ובהמשך התקשרה הראשונה בהסכם עם המבקשת לפיו היא מכרה לה את אותן זכויות. כמו כן, ביום 25.12.03 התקשרה המבקשת בהסכם עם חב' מודול לפיו היא רכשה ממנה את יתרת זכויותיה במקרקעין. אין חולק כי המבקשת נכנסה לנעלי חב' מודול בחוזה הרכישה והיא מחויבת בו.
5.המשיבה השכירה את החנות לחברה בשם "מגה קמעונאות בע"מ" (להלן: "חב' מגה") ועד לאחרונה הפעילה חב' מגה סופרמרקט בכל שטח החנות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת