ת"א 58947-11-12 אפללו ואח' נ' יניב ס.א. לבנין ולפתוח 1983 ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באר שבע
58947-11-12
27.10.2014
בפני השופטת:
נעם חת מקוב

- נגד -
התובע:
יצחק אפללו
הנתבעים::
1. יניב ס.א. לבנין ולפתוח 1983
2. מיכאל סנה

החלטה
 

 

  1. במסגרת ההחלטה על מינוי מומחה מטעם בית המשפט מיום 29.09.13, קבע המותב הקודם שדן בתיק זה, כי הנתבעים יהיו רשאים לתקן את הליקויים שיימצאו ככל שניתנים לתיקון. בהקשר זה ראוי לציין כי בתביעה נתבקש סעד לפיו ייקבע כי לנתבעים אין זכות לבצע תיקון הליקויים בעצמם. למרות זאת, הצדדים לא התנגדו לקביעת בית המשפט האמורה.

  2. לטענת הנתבעים, אין טעם בביצוע תיקון ליקויי הרטיבות אשר מקורם בדירת השכן, צד ג'1, כל עוד הבעיה בשלה נגרמו ליקויים אלה איננה נפתרת. התובע טוען מנגד כי אין הדבר מעניינו שכן הנתבעים הם אלו שבנו את הדירות בבניין, השיפוצים בדירת צד ג' 1 אשר לכאורה גרמו לליקויי הרטיבות בוצעו לפני שניתן אישור אכלוס לבניין ועל כן כל רטיבות בכל אחת מן הדירות הינה באחריות הנתבעים ומחובתם לעשות את כל הדרוש כדי לפתור את הבעיה. מתגובת התובע שהוגשה היום, עולות טענות לאי התאמת הממכר ואחריות הקבלן.

  3. הנתבעים, הגישו הודעת צד שלישי כנגד השכן (צד ג' 1) ובה טענו לאחריותו לנזקי הרטיבות בדירת התובע. על כן, שאלת אחריות הקבלן (הנתבעים) שנויה במחלוקת בין הצדדים להליך זה ונדרשת בה הכרעה שיפוטית בטרם ניתן יהיה לחייב את הנתבעים לבצע תיקונים שלטענתם נובעים מפעולות שביצע השכן. צודקים הנתבעים כשטוענים כי כל עוד לא טופל מקור הבעיה, אין טעם בביצוע תיקון נזקי הרטיבות הנובעים ממנה.

  4. מטעם זה, אני סבורה כי לא ניתן בשלב זה של ההליך, להורות לנתבעים לתקן את ליקויי הרטיבות שמקורם על פי הנטען בדירת השכן והחלטה בעניין זה תוכל להינתן רק לאחר בירור שאלת האחריות לנזקים אלה.

     

     

  5. עם זאת, נראה כי חוות דעת המומחה מתייחסת לשלוש קבוצות רטיבות, כשהראשונה בהן היא רטיבות בקיר ורצפה הסמוכים לוויטרינה בחדר הדיור. ככל שעולה מחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, ליקוי זה לא קשור לדירת השכן ועל כן לגבי ליקוי זה, אין טעם טוב שלא לתקנו כבר כעת. על כן, ככל שלנתבעים אין טענה אחרת בעניין זה, עליהם לפעול לתיאום תיקון ליקוי זה עם התובע באופן מיידי.

  6. הנתבעים רשאים לטעון לעניין זה תוך 10 ימים.

  7. בנוסף, קבוצה 2 של ליקויי הרטיבות, עסקה ברטיבות בתחתית קירות הדירה. כאן סבר המומחה כי דרושות בדיקות נוספות על מנת לקבוע את מקור הרטיבות, כשהנתבעים טוענים כי אף רטיבות זו מקורה בדירת השכן והתובע טען כי מקור הרטיבות בבעיות אינסטלציה. בית המשפט בהחלטתו מיום 14.7.14 סבר כי ניתן יהיה לבצע את הטעון תיקון תחילה ורק לאחר מכן לדון בשאלת האחריות, אולם מקובל עלי כי אם מקור רטיבות זו אף הוא בדירת השכן, אין טעם לתקן את הליקויים מבלי לטפל תחילה במקור הבעיה.

  8. המומחה בחוות דעתו הציע לבצע בדיקות נוספות וככל שיידרשו תיקוני אינסטלציה קלים אף לבצעם, והכל בעלות של 4,000 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>