- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 5888-08 מוסך מסמיה מ.י בע"מ ואח' נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשקלון |
5888-08
25.8.2014 |
|
בפני השופטת: אורית ליפשיץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מוסך מסמיה מ.י בע"מ |
נתבעים: 1. כלל חברה לביטוח בע"מ 2. רובין שוסטר 3. שוסטר אלון |
| פסק דין | |
מבוא
1.לפני שתי תביעות מאוחדות: האחת- ת"א 5888/08 מוסך מסמיה נגד חברת כלל לביטוח ושוסטר חלפים (להלן: "התובענה העיקרית"), והשנייה - ת"א 2010/07, שוסטר חלפים נגד מוסך מסמיה (להלן: "התיק הקשור").
2.בתובענה העיקרית עסקינן בתביעה לתשלום פיצויים על סך של 135,017 ₪, בה תובעת חברה בע"מ, המנהלת מוסך בצומת מסמיה, הן את הנתבעת 1, חברת הביטוח אשר במועדים הרלוונטיים לתביעה זו, לטענתה, ביטחה אותה בפוליסת ביטוח (להלן: "הפוליסה"), והן את הנתבע 2 - יבואן של שמן מנועים- ומנהלו, בגין נזקים כספיים שנגרמו לה, כתוצאה מאספקת שמן מנועים שלטענתה, היה לקוי.
3.התובענה בתיק הקשור, ת"א 2010/07, הינה תובענה בסדר דין מהיר, בסך 15,375 ₪, בה הנתבע בתיק העיקרי, שוסטר חלפים, תבע את מוסך מסמיה- התובעת בתיק העיקרי, בגין אי תשלום התחייבויותיה עבור השמן נשוא התובענה העיקרית, אשר סופק לה. הנתבעת, קרי, התובעת בתיק העיקרי, מודה, בכתב הגנתה, כי רכשה את השמן מהתובע, אולם מכחישה את חבותה לשלם בעדו.
4.מטבע הדברים, אדון ראשית בתובענה העיקרית, בת"א 5888/08, אשר הכרעה בה תשליך על קבלת התביעה או דחייתה של התביעה, בתיק הקשור.
מיהות הצדדים
5.התובעת בתיק העיקרי הינה חברה בע"מ, והינה הבעלים, המחזיקה והמנהלת מוסך למכונאות, פחחות וצבע של כלי רכב הנמצא בצומת מסמיה (להלן: "מוסך מסמיה" ו/או "התובעת").
6.הנתבעת 1 הינה חברת ביטוח אשר במועדים הרלוונטיים לתביעה זו, ביטחה את התובעת בפוליסת ביטוח במועדים כדלקמן: 30/11/06-1/12/05, ו- 30/11/07-1/12/06 (ראה הפוליסה המצורפת לכתבי הטענות) (להלן: "חברת הביטוח" ו/או "הנתבעת מס' 1 " ).
7.הנתבע 2 הינו הבעלים ומי שעל שמו רשום העוסק המורשה " שוסטר חלפים הפצה, יבוא ושיווק לרכב" המנהל עסק לייבוא ולשיווק חלקי חילוף לרכב, לרבות שמנים ( להלן:"שוסטר" ו/או "הנתבע").
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
