חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 58448-12-14

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
58448-12-14
1.1.0001
בפני השופט:
אורי גולדקורן

- נגד -
המבקשים:
1. נ.י.ט פרוייקטים בע"מ2. ניב אוזן שניהם יריב ואקנין
עו"ד יריב ואקנין נ.י.ט פרוייקטים בע"מ
המשיבה:
א.ר. ריתוכים בע"מ
החלטה בבקשה לסילוק על הסף

1.המשיבה, שהתקשרה עם המבקשת מס' 1 בשני הסכמים, הגישה נגדה ונגד מנהלה תביעה בגין הפרת ההסכם הראשון ובגין עילות נוספות. המבקשים עתרו לסילוק על הסף של התביעה עקב היעדר עילה, לנוכח סעיף ויתור הדדי של טענות, שנכלל בהסכם השני, ועקב היעדר יריבות בין המשיבה למנהל המבקשת מס' 1.

ההתקשרות החוזית בין הצדדים

2.ביום 2.9.2013 נחתם בין המשיבה (לעיל ולהלן: ריתוכים) לבין המבקשת מס' 1 (לעיל ולהלן: ני"ט) "הסכם שיתוף פעולה" (להלן: ההסכם הראשון). בהסכם זה (שרק עמודים 1, 3 ו-5 לו צורפו כנספח לכתב התביעה, על אף שבסעיף 4 לכתב התביעה צוין כי ההסכם מצורף, ולא רק חלקים נבחרים ממנו) אשר עסק בהמשכיות הפעלת ריתוכים לאור היעדרותו מהארץ של בעליה, אלכס רוטקוביץ, התחייבה ני"ט, בין היתר, לגבות חובות מלקוחותיה של ריתוכים, לשלם את חובותיה, להגיש עבורה דו"חות שוטפים של מס-ערך-מוסף ומס הכנסה, לשלם מס-ערך-מוסף, מקדמות מס הכנסה ותשלומים למוסד לביטוח לאומי ולהמשיך לפרוע הלוואה שנטלה ריתוכים בבנק. כן התחייבה ני"ט, באמצעות מנהלה, המבקש מס' 2 (להלן: אוזן), לערוב לחשבון הבנק של ריתוכים. עוד נקבע כי אוזן יקבל זכות חתימה בשם ריתוכים לניהולה ותפעולה השוטף, לרבות זכות חתימה על שיקים.

3.ההסכם הראשון הגיע לסיומו עם חתימת ריתוכים וני"ט ביום 19.5.2014 על "הסכם פירוק שיתוף הפעולה" (להלן: ההסכם השני). בהסכם השני נקבע כי שיתוף הפעולה יופסק לאלתר וכי אוזן יחדל מלהפעיל את ריתוכים ולהיות מורשה חתימה שלה. בסעיף 2 להסכם השני נקבע:

"שני הצדדים מסכימים ביניהם כי אין להם כל טענות שהם כלפי הצד השני ומתחייבים האחד כלפי השני - לרבות מר ניב אוזן באופן אישי ומר אלכס רוטקוביץ באופן אישי – כי אין להם כל טענות משפטיות ו/או כספיות האחד כנגד השני".

ובסעיף 5 נקבע:

"צד ב' (ני"ט - א"ג) ומר ניב אוזן מאשרים כי במהלך תקופת שיתוף הפעולה ביניהם הם משכו מצד א' (ריתוכים - א"ג) משיכות כספיות במזומן או בכרטיס אשראי בסך 81,908 ₪, ומתחייבים להמציא לצד א' חשבוניות מס מתאריך 19.5.2014 ובפרטים לרשום עבור החזרי הוצאות ומשיכות וניהול העסק ושכר מנהל. בנוסף, צד א' מאשר כי קיבל ומשך את מלוא תמורת החשבוניות הזו מצד א' ואין לו כל דרישה כספית כלשהי לפירעון חשבונית זו מצד א'".

כתב התביעה

4.ביום 28.12.2014 הגישה ריתוכים תביעה נגד ני"ט ואוזן, בעילות שונות - הפרה החוזה הראשון, לרבות הפרת חובת תום-לב והפרת חובת אמונים, ביצוע עוולות רשלנות, גניבת עין ועוולה מסחרית של "תיאור כוזב" לפי חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999, עשיית עושר ולא במשפט והפרת זכות יוצרים. נטען, בין היתר, כי ני"ט הפיצה פרופיל חברה בו ביקשה לסגל לעצמה, שלא כדין, תכונות ומוניטין של ריתוכים, כי ני"ט נטלה לקופתה 84,165 ₪ ששולמו על-ידי לקוחותיה של ריתוכים, וכי ני"ט ואוזן משכו לצרכיהם, ולא לצרכי ריתוכים, 146,121 ₪ מחשבונה בבנק, 46,086 ₪ באמצעות כרטיס אשראי ו-31,931 ₪ באמצעות משיכת שיקים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>