חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שטרן נ' דגורקר ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריית גת
5760-03-17
11.1.2018
בפני סגן הנשיאה :
אור אדם

- נגד -
המבקשים (הנתבעים):
1. קיוית דגורקר
2. אברהם דגורקר

עו"ד אבנר לוי
המשיבה (התובעת):
פנינה שטרן
החלטה
 

 

  • מדובר בתביעה לסילוק יד ממקרקעין, במסגרתה נתמנה מומחה, מודד מוסמך, להכרעה ברורה באשר לגבול בין החלקות, כמו גם לכל הסוגיות האחרות שבמחלוקת בין הצדדים שבתחום מומחיותו.

  • ב"כ הנתבעים הגיש בקשה לבית המשפט שיורה למומחה להשיב לשאלות ההבהרה שהועברו אליו, כאשר לטענתו המומחה אינו משיב לו ודורש תשלום כספי נוסף.

  • במקביל, נתקבלה פניית המומחה לב"כ הנתבעים לפיו, המומחה ביקש השלמת שכר טרחה מהנתבעים עד לסכום של 8,200 ₪ בתוספת מע"מ, מאחר שהנתבעים מסרו את חוות דעת המומחה, ללא רשותו, לידי ועדת הערר המחוזית של מחוז דרום לענייני רישוי בניה.

  • כאשר מתמנה מומחה מטעם בית המשפט, פוסק רק בית המשפט את שכרו, ואין מקום לפנות לצד זה או אחר בדרישה, לפני אישור בית המשפט לשכר הטרחה.

  • אם שכר הטרחה שקבע בית המשפט נראה למומחה נמוך, כי אז עליו לפנות לבית המשפט בבקשה להגדלת שכר הטרחה, תוך הנמקה מדוע נדרש סכום גבוה יותר.

  • אם שכר הטרחה שאושר נראה למומחה נמוך ובלתי סביר – המומחה רשאי לדחות את קבלת המינוי בטרם החל בעבודתו, והמינוי יועבר למומחה אחר.

  • בשכר הטרחה שנקבע, כלולה תמיד עלות הכנת חוות הדעת, לרבות שאלות הבהרה בהיקף סביר, והזכות לשאלות הבהרה מופיעה כבר בהחלטת המינוי (ר' בענייננו ס' 10 להחלטה).

  • אם מועברות שאלות הבהרה אשר מחייבות עבודה בהיקף נרחב, רשאי המומחה לפנות שוב לבית המשפט ולבקש שכר טרחה נוסף עבור התשובות לשאלות ההבהרה. ואולם, גם כאן הסמכות להגדיל את שכר הטרחה, לנוכח היקף העבודה הנדרש למענה על שאלות ההבהרה, ולמטרה זו בלבד – היא רק של בית המשפט.

  • בית המשפט איננו מביע עמדה באשר להצגת חוות דעת המומחה בפני רשויות התכנון. עניין זה איננו קשור במינוי בתיק זה. אם המומחה סבור שהוא זכאי לתשלום נוסף עבור שימוש אחר בחוות הדעת, הוא רשאי לפעול מול בעל הדין, אולם זאת ללא קשר לפעולותיו מול בית המשפט במסגרת כתב המינוי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>