ת"א 56824-05-17 קרבון ואח' נ' שמואל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
56824-05-17
2.12.2017 |
|
בפני השופט: גיל דניאל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מרים קרבון ואח' |
נתבעים: רוני זליכה נציגות הבית המשותף ואח' |
| החלטה | |
|
התובעת 1 רכשה מכונסי נכסים את שטחי האחסנה והשירות במפלס 22 בבניינים מס' 5, 9, 11 ו-13 ברחוב נורדאו באשדוד, למעט שטחים או יחידות המהוות חלק מהרכוש המשותף או כל שטח אחר שאינו ניתן להצמדה או משמש לצרכי ציבור.
התובעים הנוספים הם חלק מבעלי הדירות בבניינים האמורים.
התביעה הוגשה נגד הנתבע 1 כמי שפעל כעורך דין וייצג את בעלי הדירות בבניינים ואת נציגויות הבתים המשותפים בבניינים, וזאת במסגרת הליכים משפטיים שונים ובכלל זאת בתיק הפירוק המתנהל בבית המשפט המחוזי בתל-אביב (פש"ר 1625/08) ובפני המפקחת על המקרקעין אשר בפניה מתנהל הליך רישום הנכסים בבניינים במסגרת רישום הבית השותף. על פי הנטען, הנתבע 1 פעל ללא הסמכה מכלל הדיירים וגרם לתובעים לנזקים שונים במסגרת הליכים ובקשות שונות בהן נקט, ובכלל זאת לעיכוב רישום הזכויות.
כן הוגשה התביעה נגד נתבעים שהינם בעלי דירות בבניינים בטענה כי פעלו בהשתלטות על מחסנים המהווים חלק מהממכר אותו רכשה התובעת 1.
כמו כן, התביעה הוגשה נגד חברי וועד הבית בטענה לפיה פעלו בחריגה מסמכותם וללא הרשאה כדין של בעלי הדירות וגרמו לתובעים לנזקים.
לאחר הגשת התביעה הוגשה מטעם הנתבעים או מי מהם בקשה לסילוק התביעה על הסף. בבקשה הועלו טענות רבות הנוגעות להליכים שונים שהתנהלו ומתנהלים בקשר לבניינים האמורים ובפרט לגבי מפלס 22 בבניינים אלו. על פי הנטען, יש לדחות התביעה מחמת העדר יריבות ובעיקר מחמת שיבוש הליכי משפט וחוסר תום לב.
מהבקשה, התגובה לבקשה ומהתשובה שהוגשה לתגובה עולה, כי בשלב זה עדיין מתבררים בקשר לבניינים האמורים, ובפרט ביחס למפלס 22, הליכים משפטיים שונים אשר יש להם השלכה ישירה על התביעה אותה מבקשים התובעים לברר בתיק זה.
וכך, במסגרת תיק פש"ר 1625/08של בית המשפט המחוזי בתל-אביב, עדיין נדונות בקשות שונות הנוגעות למחלוקות לעניין רישום הזכויות בבית המשותף, ובהמשך לכך מתנהל גם ההליך בפני המפקחת על רישום המקרקעין.
בנוסף, בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע מתנהל הליך אחר, בתיק ת.א. 19753-02-16 במסגרתו מתבררת שאלה אשר הינה בעלת משמעות קריטית לבסיס התביעה בתיק זה, בדבר הגדרת הממכר שאותו רכשה התובעת 1 במפלס 22 והגדרת החלקים במפלס זה אשר הינם רכוש משותף (ולפיכך, אינם חלק מהממכר).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|