- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 56525-05-12 מקשטי הצפון בע"מ ואח' נ' גיל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
56525-05-12
20.7.2015 |
|
בפני השופטת: שולמית ברסלב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת/נתבעת שכנגד : מקשטי הצפון בע"מ עו"ד עבדאללה ח'ורי |
נתבעים/תובעים שכנגד : 1. ציפי גיל 2. יוסי מילרד 3. עופרה דקל 4. פרדי יהושע מיי-טל 5. ראול ויסמן עו"ד ליאב מנחם |
| פסק דין | |
1. עסקינן בתביעה ותביעה שכנגד בקשר לחוזה מיום 14/12/11 לביצוע עבודות שיקום ושיפוץ בניין, הנמצא ברחוב פרץ ברנשטיין 12, חיפה (להלן "הבניין ו- "החוזה", בהתאמה).
2.ביום 4/6/15 הגיעו הצדדים להסכם, שקיבל תוקף של פסק דין חלקי, כדלקמן:
2.1עבודות תיקוני האבן וחיזוק הבניין המצוינות בסיכום של חוות הדעת, יבוצעו על ידי התובעת ועל חשבונה עד ליום 3/7/15 בכפוף ללוח הזמנים שיקבע מומחה בית המשפט ובלבד שיסתיימו, לרבות תיקונים, עד 31/8/15.
העבודות תבוצענה אך ורק בפיקוח מומחה בית המשפט אשר יאשר לבית המשפט את השלמתן לשביעות רצונו לאחר הביצוע. אם וככל שיידרשו תיקונים נוספים לשיטת המומחה - התובעת תבצע אותם, על חשבונה, בפרק הזמן שיקבע על ידי המומחה אשר יאשר את השלמתם. הצדדים יפנו למומחה במשותף תוך 3 ימים מהיום. אם וככל שהמומחה לא יוכל לבצע את עבודת הפיקוח, הצדדים יפנו לבית המשפט אשר ימנה מפקח חלופי. מכל מקום, התובעת תישא בעלות הפיקוח לבדה. יובהר כי עבודות התיקון והתיקונים הנוספים יבוצעו כולם במועדים שייקבעו על ידי המומחה ותחת פיקוחו. הנתבעים לא ימנעו את ביצוע העבודות ובלבד שמועדם יתואם איתם ויודיעו להם על כך מראש והעבודות תבוצענה תוך הפרעה מינימאלית במידת האפשר למהלך השימוש בבניין.
2.2יתר הליקויים והזיכויים בחוות הדעת וטענות הנתבעים לאיחור ולליקויים שלא צוינו בחוות הדעת (למעט 13,750 ₪) - הצדדים יטענו ובית המשפט יכריע על פי סעיף 79א לחוק בית המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984.
2.3בכל הקשור לעבודות הפרטניות אצל משפחת ויסמן ומיטל (26,000 ₪) - הצדדים יטענו ובית המשפט יכריע על פי סעיף 79א לחוק בית המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984, כאשר כל חיוב יתייחס ספציפית אם וככל שיהיה חיוב למשפחה הרלוונטית.
2.4מוסכם כי בכל מקרה אם וככל שהנתבעים או מי מהם יחויבו בתשלום כלשהו, ביצוע התשלום יהיה תוך 30 יום מיום קבלת אישור המפקח על השלמת עבודות חיפוי האבן וחיזוק הבניין כאמור לעיל בסעיף 2.1.
3.בהתאם לפסק הדין החלקי מיום 4/6/15, ולאחר ששמעתי את העדים וטיעוני הצדדים ועיינתי בכל הראיות שהוצגו לפניי, בחנתי את כל טענות הצדדים ושקלתי את מכלול הנסיבות ואת כל השיקולים הצריכים לעניין - אני מורה כדלקמן:
3.1הנתבעים/תובעים שכנגד (ציפי גיל, יוסי מילרד, עופרה דקל, יהושע מי טל וראול ויסמן), ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת/נתבעת שכנגד (מקשטי הצפון בע"מ) סכום כולל של 7,500 ₪.
הסכום הפסוק הנ"ל ישולם לתובעת, כמוסכם, תוך 30 יום מיום קבלת אישור מומחה בית המשפט המפקח על השלמת עבודות חיפוי האבן וחיזוק הבניין כאמור בהסכם שקיבל תוקף של פסק דין חלקי ביום 4/6/15.
3.2אין חיוב נוסף פרטני ביחס למשפחות מי-טל וויסמן.
3.3בכל הקשור לעבודות תיקון האבן וחיזוק הבניין - יפעלו הצדדים כאמור בהסכם שקיבל תוקף של פסק דין חלקי ביום 4/6/15.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
