- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 56157-01-13 דוידוב נ' גרשקוביץ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
56157-01-13
14.5.2017 |
|
בפני השופטת: נעם חת מקוב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: זולפיה דוידוב |
נתבעים: זהבית מורדוך |
| החלטה | |
|
בקשה שנייה של הנתבעים לחיוב התובעת בהפקדת ערובה להבטחת תשלום הוצאותיהם ככל שהתביעה תידחה.
טענות הצדדים
לטענת הנתבע, התובעת חויבה בהוצאות בסכום של 750 ₪ ולא שילמה אותן ולאחר מכן בדיון ביום 6.6.16 חויבה בהוצאות בסכום של 5,000 ₪ ואף אותן לא שילמה. התובעת לדבריה שלה מתקיימת מקצבת נכות בלבד ועל כן לא תוכל לשלם הוצאות לנתבע אם תחויב בהן ועל כן יש מקום לחייבה בהפקדת ערובה.
לטענת הנתבע, גרסתה של התובעת בתצהיריה בעייתית ורוויית סתירות ועל כן סיכויי התביעה נמוכים. התובעת בשל חסרון הכיס אף אינה מיוצגת ועל כן ראוי לחייבה בהפקדת ערובה.
הנתבעת הגישה בקשה לדחיית התובענה ולחלופין לחיוב התובעת בהפקדת ערובה בסכום של כ – 60,000 ₪ בהתאם לגובה הנזק לו טענה התובעת בתחשיב הנזק שהגישה. לטענת הנתבעת, לאחר שהתובעת הודתה כי אינה יכולה לשלם את ההוצאות בהן חויבה, יש מקום לדחות את התביעה ולאפשר הגשתה רק לאחר שההוצאות תשולמנה.
הנתבעת מציינת כי קיומה של התביעה גורם לה נזקים, מעבר לעוגמת נפש, שכן הדבר מכביד עליה במישור הפיננסי מול מוסדות שונים.
הנתבעת טוענת כי עלה מהתנהלות ההליך עד כה כי סיכויי התביעה קלושים. לתובעת היו גרסאות שונות לעניין מועד התרחשות התאונה. התאונה עצמה, אשר לטענת התובעת התרחשה בבית הנתבעת ובעת שהתובעת הייתה מועסקת על ידי הנתבע, מוכחשת על ידי שני הנתבעים. המל"ל לא הכיר בתאונה כתאונת עבודה משום שלא הוכחה כזו לאחר חקירה. התובעת עבדה בבתים רבים בתקופת עבודתה ואין כל ראיה כי אירעה לה תאונה בבית הנתבעת. על כן לטענת הנתבעת יש מקום לדחות את התביעה, או למצער לחייב את התובעת בהפקדת ערובה להבטחת תשלום הוצאות הנתבעת אם תידחה התביעה.
התובעת בתגובתה טוענת כי כתוצאה מהפגיעה בעבודה נגרמה לה נכות של 100% כפי שקבע המל"ל ואף כי יכולה הייתה בגילה לעבוד היא נאלצת לחיות מקצבת נכות של 3,100 ₪. לטענת התובעת, יש לתביעתה סיכוי יותר מסביר ואין ממש בטענת הנתבעים כי שינתה את גרסתה. ככל שקיימת סתירה כלשהי היא נובעת מחוסר הבנה או טעות בתום לב, בהתחשב בכך שהתובעת עולה חדשה ואינה דוברת עברית רהוטה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
