- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 56007-01-14 קרן קיימת לישראל נ' מנהל מקרקעי ישראל - נצרת ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי נצרת |
56007-01-14
20.9.2015 |
|
בפני השופט: יוסף בן-חמו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת/התובעת: קרן קיימת לישראל |
המשיבים: 1. סובחי פודי 2. מדינת ישראל 3. נידאל פודה 4. פודה חסן 5. פודה מוחמד |
| החלטה | |
לאחר שבחנתי את טענות התובעת בבקשה, על רקע החלטת בית המשפט העליון (כב' השופט פוגלמן) מיום 5/8/15 בתיק ע"א 4040/15 ואת תגובת המשיבים, בני משפחת פודה, נראה לי שבהחלטת ביהמ"ש העליון יש משום שינוי נסיבות המצדיק שינוי בהחלטה מיום 22/7/15 בה הוריתי על ביטול הצו הארעי שנתתי במעמד צד אחד ביום 28/1/14 ולאחר מכן אושר לאחר דיון במעמד הצדדים ביום 13/2/14.
אין מחלוקת על כך שכל זכויות המשיבים – בני משפחת פודה, יונקות מזכויות עיזבון המנוח פאיז עלי אחמד חסין ויורשיו. ככל שערעורה של המבקשת על פסק דינו של השופט יונתן אברהם שקבע כי למבקשת אין זכויות במקרקעין נשוא ההליך אלא רק לעיזבון המשיב 1.
משכך הדבר, יש להחלטת בית המשפט העליון אשר נתנה סעד זמני בערעור לטובת המבקשת כאן, המערערת שם, השלכה ישירה גם להליך שבפני. לא ניתן לנתק את הקשר בין שני ההליכים.
בדיונים בפני הסכימו, כזכור, שני הצדדים שיש לעכב את ההליכים בתיק שבפני עד להכרעה במחלוקת בהליכי ההסדר.
על הכרעת ביהמ"ש המחוזי (כב השופט יונתן)תלוי ועומד ערעור ובית המשפט העליון מצא מקום ליתן סעד זמני בערעור.
כב' השופט פוגלמן קבע כי הוא סבור שמאזן הנוחות נוטה לטובת מתן הסעד הזמני, אף מבלי לקבוע מסמרות בסיכויי הערעור.
ניתן להבין מהחלטת בית המשפט העליון כי לו לא היו המשיבים פועלים למען רישום זכויות האחים פודה בתוך המועד בו נדרשו להגיב לבקשה לעיכוב ביצוע ולסעד זמני, על פי החלטת כב' השופט פוגלמן, היה ניתן צו זמני המונע העברת הרישום על שם משפחת פודה.
בניגוד לנטען על ידי ב"כ המשיבים, בתיק שבפני לא ניתן פסק דין סופי המסיים את ההליך אלא רק החלטה שהורתה על ביטול הסעד הזמני.
לפיכך, לאור שינוי הנסיבות ולאור החלטת בית המשפט העליון האמורה, אני מורה על ביטול החלטתי מיום 22/7/14. הצו הארעי שניתן ביום 28/1/14 וביום 13/2/14 יחזור להיות בתוקף וזאת עד למתן החלטה אחרת.
הצדדים יגישו הודעה לתיק בית המשפט מיד עם מתן פסק דין בערעור שהוגש על פסק דינו של השופט אברהם יונתן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
