- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- הדין הסיני (China Law)
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 53871-07-13 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' מועלם
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
53871-07-13
15.12.2016 |
|
בפני השופט: אלי ספיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: חגי מועלם |
המשיבה: כלל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
|
זוהי בקשתו של המבקש, הוא הנתבע בתובענה זו, להורות על המשיבה, וכן על הדייר (השוכר את הנכס מושא התובענה ממבוטח המשיבה) – לאפשר ביקור בנכס של מומחה מטעם בית המשפט יחד עם השמאים ועם המבקש עצמו.
הדייר הסכים, כך לפי מומחה בית המשפט, לביקורו של המומחה מטעם בית המשפט כן מומחי הצדדים בנכס, ואולם סירב לביקורו של המבקש עצמו.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, שחלקן עסקו בטענות שכבר נטענו – וניתנה עליהם החלטה, השתכנעתי שיש לדחות את הבקשה. ואילי הנימוקים להחלטתי זו:
החלטת המינוי של מומחה מטעם בית המשפט מיום 04.09.2016 אכן קבעה כי על המומחה מטעם בית המשפט לערוך ביקור בנכס. הוראה זו סויגה בנחיצותה ובאפשרות להוציאה אל הפועל (סעיף 6 להחלטה).
נכון, כי למבקש זכות מלאה להתגונן מפני התובענה. ואולם, ביקורו האישי במקום – שעה שהדייר שם מתנגד לכך בתוקף – אינו חזות הכל, וככל שהדבר אינו מתאפשר מבחינת הדייר, אך מצד שני יש הסכמה לביקורו של מומחה המבקש במקום יחד עם מומחה בית המשפט – יש בכך כדי לספק את האינטרסים של הנתבע על הצד הטוב ביותר. במיוחד הדבר נכון, שעה שהמבקש עם כל הכבוד אינו מומחה בסוגיה שעל הפרק הנבחנת על ידי מומחה בית המשפט, ובכל מקרה עדותו לא תהיה בגדר עדות מומחה כצד מעורב בתובענה (אף אם הוא כן מומחה בסוגיה שעל הפרק).
הדייר הנמצא במקום אינו צד לתובענה. אף מבוטח המשיבה (התובעת) – אינו צד כזה. נכון, כי על פי דין נדרש המבוטח לשיתוף פעולה עם המבטחת לשם הוצאתה אל הפועל של זכות המשיבה לתחלוף מול המזיק הנטען, ואולם מדובר על מערכת יחסים שבין המבטחת למובטחת. יתרה מזאת, שעה שעל זכויות המבקש יעמוד על המשמר שמאי מטעמו – אין לביקורו–של המבקש דווקא בנכס, שעה שיש התנגדות של מחזיק הנכס, כדי לתרום תרומה להגנתו.
באיזון בין זכויות הצדדים, לרבות המחזיק בנכס – אשר מניעיו יהיו אשר יהיו – יש בהסדר בו יעשה הביקור בנכס בנוכחות מומחה מטעם בית המשפט והמומחים מטעם הצדדים בלבד – כדי לספק ולהגן על מלוא זכויות הצדדים המעורבים, גם אם בעצמם לא יהיו נוכחים בנכס בעת הביקור.
נוכח האמור – הבקשה נדחית. הצדדים יתאמו ביקור בנכס בנוכחות המומחה מטעם בית המשפט וכן מומחים מטעם הצדדים בלבד.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
