- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 53682-03-12 גלזר ואח' נ' ידיד ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
53682-03-12
6.9.2015 |
|
בפני השופט: אפרים צ'יזיק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע/משיב: יעקב גלזר |
נתבעים/מבקשים: 1. אליהו ידיד 2. מירית ידיד רוזנבאום |
| החלטה | |
העניין שבפני, בקשת הנתבעים למתן צו לפי פקודת ביזיון בית המשפט, בקשר עם פסק דינה של כב' השופטת עדי חן-ברק, אשר ניתן במסגרת הליך זה ביום 16.3.2014.
לאחר עיון בבקשה, סבורני כי אין לבית המשפט סמכות ליתן צו כאמור, במסגרת הססכסוך הנקודתי שבין הצדדים, במסגרת צו לפי פקודת ביזיון בית המשפט.
פסק הדין מורכב משני חלקים: האחד, צו מניעה קבוע המופנה כלפי המבקשים האוסר עליהם לבצע עבודות בניה במגרש בו לשני הצדדים זכויות, כל עוד לא תוגש תוכנית המסדירה באופן מסוים תכנון מדרגות, מרווח למסוע צידי, תכנון כניסות לבתים ומיקום מתקני עזר; השני, צו הצהרתי המחייב את התובע לשאת בעלויות פיתוח משותפות לצדדים, על פי הסכם שנכרת ובסייגים מסוימים.
הבקשה אשר מונחת בפני בית המשפט כעת, הינה בקשה המבקשת להטיל על התובע סנקציה מכח פק' ביזיון בית המשפט, בגין תכנית למתן היתר אשר הוגשה על ידי התובע.
מעיון בבקשה עולה, כי התובע הגיש בקשה למתן היתר, אשר לטענת הנתבעים אינו תואם את הוראות פסק הדין, ולמעשה הנתבעים מבקשים לאכוף את פסק הדין על התובע.
בטרם מתן החלטה, יבהירו הנתבעים כיצד ניתן לאכוף לפי פק' ביזיון בית המשפט, חיוב המוטל עליהם? והרי החלק הראשון של סעיף 60 לפסק הדין, הינו צו מניעה המופנה כלפיהם, ולא כלפי התובע; יכול וישנה לנתבעים זכות שבדין, אולם בשלב זה, ככל שהחיוב בפסק הדין אינו מופנה כלפי התובע, על הנתבעים לפנות ולנקוט בהליך עצמאי. ייאמר, כי גם אם בהיקש או על דרך ההשאלה ניתן לראות בצו המניעה כמטיל חובה כלשהיא גם על התובע, ככל שהחיוב בפסק הדין אינו מופנה במישרין כלפי התובע, הרי שלכל היותר משקלו של החיוב כמשקלו של מעשה בית דין, ולא יותר מכך.
הנתבעים יבהירו נתון זה בתוך 14 ימים מהיום.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
