חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 53315-11-14 שרף נ' צינדר ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
53315-11-14
3.2.2015
בפני השופטת:
ניצה מימון שעשוע

- נגד -
המבקש:
הרצל שרף
המשיבים:
1. שושנה רוזה צינדר
2. גניה שינזינגר
3. תמר אזולאי
4. דורית ראובני
5. יחיאל צוברי
6. אורה שלום לוין
7. אלישע פופלינגר
8. יגאל תורתי
9. קרן תורתי

החלטה
 

 

בפני בקשה למתן הוראות שהוגשה ע"י המשיבים.

 

המבקש הגיש בקשה למתן צו מניעה בקשר להריסת גדר הפרדה בין בניין מגוריו ברח' טולדנו 10 פ"ת (להלן: בניין 10) לבין בניין מגורי המשיבים ברח' טולדנו 8 פ"ת (להלן: בניין 8), כאשר מדובר בשני בניינים ששטחיהם גובלים וביניהם גדר הפרדה.

 

המבקש טוען כי המשיבים מבצעים בבניין 8 עבודות שיפוץ לפי תמ"א 38 וחלק מהעבודות הוא הקמת מתקן חניה שלטענת המבקש, אמור לפלוש לשטח בניין 10.

 

המשיבים השיבו כי אין מדובר בפלישה לשטח בניין 10 אלא בהריסת הגדר באופן זמני לצורך ביצוע עבודות דיפון והנחת כלונסאות בשטח בניין 8 בלבד, לצורך הקמת מתקן החניה, כאשר מיד לאחר מכן תבנה הגדר מחדש באותה מתכונת ובאותו תוואי ע"י היזם המבצע את השיפוץ, ללא כל פלישה לשטח בניין 10.

 

המשיבים מצביעים על כך שתכנית השיפוץ אושרה ע"י כל רשויות התכנון וניתן לה היתר בניה.

לאחר עיון במסמכים שצורפו לבקשה, לרבות היתר הבניה והתשריט שהינו חלק ממנו, לא מצאתי בסיס לטענה כי מתקן החניה המהווה חלק מתכנית השיפוץ אמור לפלוש לשטח בניין 8.

 

עוד יצויין, כי המבקש או מי מהדיירים האחרים בבניין 10 לא הגישו כל התנגדות לתכנית הבניה בפני הגופים המוסמכים, כפי שהיו יכולים לעשות אילו סברו שהתכנית שאושרה אינה חוקית ויש בה פלישה לשטח בניין 10.

 

הצורך בהריסת הגדר הוא בלתי נמנע לצורך הנחת הכלונסאות והדיפון בשטח בניין 8 בלבד, ועל המשיבים, באמצעות היזם המבצע את השיפוץ, להחזיר את הגדר למצבה הנוכחי ולבנות אותה מחדש בתוואי בו היא עומדת, באותו מפרט הנדסי וגימור, תוך 30 יום מיום תחילת ההריסה.

 

איני רואה עילה לעכב את ביצוע עבודת ההריסה והבניה של מתקן החניה, הנעשות כחוק ולפי היתר בניה, ואולם אני מחייבת את המשיבים בהפקדת ערבות בנקאית ע"ס 50,000 ₪ לפקודת ועד הבית של הבניין ברח' טולדנו 10 פתח תקווה, להבטחת העמידה בתנאי של אי פלישה לשטח בניין 10 בבניית מתקן החניה, והשלמת בניית הגדר מחדש תוך 30 יום מהריסתה. כמו כן תשמש הערבות הבנקאית להבטחת פיצוי על נזק לצמחיה או לרכוש אחר של בניין 10, ככל שייגרם במהלך העבודות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>