חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 52979-12-13 טויק נ' ש.ב.ן חב' קבלנית לבנין ולהשקעות בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
52979-12-13
8.2.2015
בפני השופטת הבכירה:
ריבה ניב

- נגד -
מבקשת:
עינת טויק
משיבה:
ש.ב.ן חב' קבלנית לבנין ולהשקעות בע"מ
החלטה
 

 

לפני בקשת התובעת, היא המבקשת, להורות למשיבה- נתבעת, להשלים ההליכים המקדמיים מטעמה.

הרקע לבקשה-

התובעת התקשרה בהסכם לרכישת דירה "על הנייר" עם הנתבעת- חברת בנייה.

לטענת התובעת, על אף שבהסכם הרכישה התחייבה הנתבעת למפרט מסוים, לאיכות הבניה וטיבה וכן למועד המסירה- בפועל, נתגלעו בדירה ליקויים אשר אינם מאפשרים להתגורר בה.

לעמדתה, לא עמדה הנתבעת בהתחייבויותיה ואף ניסתה לכפות עליה את מסירת הדירה, זאת למרות שאינה ראויה למגורים. לפיכך, מסרה לה את הדירה מבלי שנערך פרוטוקול מסירה על פי הסכם המכר.

עוד מציינת התובעת כי לאחר שנתגלעו הליקויים השונים בדירה, הזמינה מהנדס מטעמה שערך חוות דעת חעניין הליקויים, אולם הנתבעת סירבה לתקן את הדירה על פי חוות הדעת ולהקטין נזקי הצדדים.

לפיכך, הוגשה בסופו של יום, התביעה דנן, בסכום של 180,000 ₪.

טענות המבקשת, בתמצית- המבקשת עותרת לחייב את הנתבעת לקיים הליכים מקדמיים כהלכתם, תצהיר גילוי מסמכים, עיון בהם, ותשובות לשאלון. המבקשת פירטה את החסר לה ונימקה את הצורך במסמכים ובתשובות לצורך ניהול הליך התקין.

תגובת המשיבה- לטענתה, השיבה למרבית השאלות, שכמותן מכבידה, מאידך לא קיימה התובעת אחר הנדרש, ולא מסרה מסמכים לעיון או תצהיר לגילוים.

עיינתי אף בתשובת המבקשת.

דיון והכרעה-

תקנה 120(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 קובעת כי בית המשפט לא יתן צו למסירת שאלון או לגילוי מסמכים או לעיון במסמכים, אלא אם כן היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון הוגן או לחסוך בהוצאות.

 

משלוח השאלונים נועד לייעל את ההליך ולא לסרבלו. גם אם השאלות הינן רלוונטיות למחלוקת, לא תמיד יחייב בית המשפט את המשיבים להשיב, כך למשל במצב של שאלות מכבידות או מקום בו עומדת למשיב טענת חיסיון (ר' רע"א 4217/96 כל אל ערב בע"מ נ' אלסינארה בע"מ, פ"ד נ(1), 437, 439-440.

 

גילוי המסמכים- לטענת המשיבה "שני הצדדים טרם ביצעו עיון במסמכים הדדי והנתבעת בשמחה תקבע מועד לעיון והחלפה הדדית של מסמכים וודאי שאין צורך להטריד את בית המשפט הנכבד בעניין זה."

הואיל והמשיבה לא מעלה טענות בדבר הרלוונטיות של המסמכים המבוקשים בדרישה לגילוי המסמכים הספציפי ואין היא טוענת כי קיימת מניעה לגלותם- הריני מורה לה להעביר לעיון המבקשת את מלא המסמכים המבוקשים, הן במסגרת תצהיר גילוי המסמכים הכללי והן זה הספציפי.

אשר לשאלות עליהן מבוקש מענה- יש לבחון את מידת היותן רלוונטיות להליך-

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>