- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 52418-10-14 אברהימיאן נ' ברוכים ואח'
|
ת"א בית משפט השלום רחובות |
52418-10-14
3.5.2015 |
|
בפני השופט: איל באומגרט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: רותם ברוכים |
המשיבים: 1. אריאל ברוכים 2. סוהרב ראובן אברהימיאן |
| החלטה | |
לפני בקשה להורות על דחיית התביעה נגד הנתבעת 2 (להלן: "המבקשת"), על הסף.
על פי כתב התביעה, המבקשת היא אשתו של הנתבע 1. התובע טוען כי הנתבע 1 התחזה לתובע ובין היתר חתם על מסמכים בשם התובע, ביצע עבודות על שמו וגרם לתובע חובות ונזקים רבים, הן ברשויות המס, הן בחברות פרטיות והן אצל אנשים פרטיים.
עוד נטען בכתב התביעה, כי כחלק מהסדר חובות שבין התובע לבין הנתבע 1, מסרה המבקשת לתובע 8 המחאות, בגינן נפתח תיק הוצאה לפועל (להלן: "תיק הוצל"פ"). אולם, לטענת התובע, הוא השיב, עקב לחצים שהופעלו עליו, את ההמחאות לנתבעים ומשכך, הורה בית המשפט, בתא"מ 1855-01-12, כי לא ניתן לנהל את התביעה השטרית בעילה שטרית, מכיוון שהשטרות אינם בידי התובע. עוד קבע בית המשפט, כי על התובע להגיש תביעה חדשה.
לשיטת התובע, הוא פעל בהתאם להחלטות בית המשפט האמורות לעיל וזו התביעה בה עסקינן.
עיון בכתב התביעה מלמד כי אין פירוט עילות התביעה כלפי המבקשת. עוד מבוקש במסגרת התובענה, להורות מחדש על פתיחת תיק ההוצל"פ, אשר בית המשפט, בהחלטות הנ"ל הורה על מחיקת התביעה.
כמו כן, יש לציין כי בית המשפט הורה שבמקום בו תוגש תביעה חדשה לאחר שהתביעה השטרית נמחקה, הרי שהגשת התביעה החדשה כרוכה בתשלום בסך של 3,000 ₪.
הלכה היא כי לא בנקל יורה בית המשפט על דחיית תביעה על הסף, מקום בו קיים סיכוי שהתביעה תתקבל. עיון בכתב התביעה מעלה כי למעשה לא נטענות טענות נגד הנתבעת 2, היא המבקשת. אשר על כן, לכאורה, היה מקום לקבל את הבקשה ולהורות על דחייה על הסף. אולם, סבורני כי יש מקום לאפשר לתובע לתקן את הליקוי, בדרך של תיקון כתב התביעה.
משכך, מוחלט בזאת כי התובע רשאי להגיש כתב תביעה מתוקן, בו תפורטנה העילות כלפי המבקשת. כתב תביעה מתוקן יוגש בתוך 30 ימים. ברי, שהנתבעים יהיו רשאים להגיש בקשות מתאימות, לאחר קבלת כתב התביעה המתוקן.
כמו כן, ישלם התובע, בגין הליך זה, הוצאות משפט למבקשת, בסך של 2,000 ₪ (כולל מע"מ), ללא קשר לתוצאות ההליך העיקרי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
