חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 51407-06-14 מנטש ואח' נ' כללית

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט העליון
51407-06-14
13.7.2014
בפני השופטת:
דליה גנות

- נגד -
תובעים:
1. עמית אברהם מנטש
2. עזבון המנוחה ורד מעיינה מנטש ז"ל

נתבעים:
שירותי בריאות כללית
החלטה
 

 

1. לפני כתב תביעה אשר הוגש על ידי יורשה ותלוייה של המנוחה ורד מעיינה מנטש ז"ל, אשר נפטרה בתאריך 5/10/11, בהיותה בת 31 שנים בלבד, כתוצאה מאיחור באבחון מלנומה, והתייחסות שגוייה לממצאי מחלתה, שהובילו לאיחור במתן טיפול אפקטיבי.

 

2. התובעים צירפו את חוות דעתה של רופאת העור והאונקולוגית, פרופ' אסתר עזיזי, ממנה עולה, כי בתאריך 29/3/06 פנתה המנוחה לרופא עור לצורך בדיקת נקודת חן בזרועה השמאלית. הרופא ציין ברשומותיו כי מדובר בנקודת חן אטיפית, הידועה ככרוכה בסיכון מוגבר למלנומה, אולם הפנה אותה לכירורג פלסטי לצורך הסרת הנגע באבחנה של Pigmented Nevus, שהינה נגע עורי פיגמנטי, מבלי לציין, כי מדובר בנגע אטיפי.

 

בהמשך להפנייה הגיעה המנוחה בתאריך 3/4/06 לכירורג פלסטי – דר' שמאי גילר – אשר מטעמים שלא הובהרו, לא הסיר את הנגע מזרועה השמאלית של המנוחה, אלא הסיר נגע מגבה התחתון (שלאחר בדיקה ציטולוגית התגלה כתקין), ורק בתאריך 2/7/06 הוסרה סוף סוף השומה בזרועה השמאלית.

 

על פי תוצאות מעבדה ציטולוגית מתאריך 12/7/06 אובחן הנגע שהוסר מזרועה השמאלית של המנוחה בנגע ממאיר מסוג מלנומה.

 

בתאריך 17/7/06 ביצעה המנוחה בדיקת CT חזה, אשר הייתה תקינה, למעט תפליט פלאורלי קטן מאד דו צדדי.

 

נוכח הממצאים נבדקה המנוחה על ידי אונקולוג בבית החולים בילינסון – דר' גוטמן – אשר הורה על ביצוע בדיקה ציטולוגית חוזרת לממצא שהוסר, ועל פי התוצאות הובהר, כי מדובר במלנומה עם ממצאים המעידים על הימצאות רגרסיה פוקאלית, עובדה שהביאה את דר' גוטמן למסקנה, כי מדובר בנגע ללא יכולת ליצירת גרורות "ברוב המוחלט של המקרים...", ובנוסף, הוא קבע, כי הממצאים שהתגלו בבדיקת ה-CT אינם רלבנטיים למלנומה, ובסופו של דבר, הוא המליץ על הרחבת הכריתה המקומית, אשר בוצעה בפועל בתאריך 3/9/06.

 

המומחית פרופ' עזיזי מבהירה בחוות דעתה, כי נוכח קביעותיו של דר' גוטמן, לא הונחתה המנוחה לבצע מעקבים לבירור פיזור גרורתי, התנהלות שהינה שגוייה, שכן לדבריה, ממצא של רגרסיה הינו אינדיקציה ברורה להתפתחות תאי גידול אלימים, ועל כן חובה הייתה לבצע ביופסיה בבלוטת הזקיף, ובהתאם לממצאים, לבצע כריתה שלמה של תאי הלימפה, שם קיננו תאי הגידול האלימים, אשר בסופו של דבר התפשטו לכל גופה של המנוחה וגרמו למותה.

 

המומחית סבורה, כי הימנעות מהורייה לביצוע מעקב כלשהו במשך שלוש שנים (עד אשר המנוחה החלה להתלונן על כאבים בבית השחי השמאלי) הינה בלתי סבירה, ולדבריה, אילו היו נעשות כל הבדיקות הנדרשות מיד עם אבחון הנגע כמלנומה, ולאחר מכן היה מבוצע המעקב הרפואי הנדרש, ניתן היה להקטין את הסיכון למחלה גרורתית ולהאריך את תוחלת חייה של המנוחה בחמש עד עשר שנים, במיוחד נוכח גילויין של תרופות חדשות מאריכות חיים.

 

3. נוכח האמור הנני קובעת כדלקמן:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>