ת"א 51091-11-14 אבו חמוד ואח' נ' מקורות חברת מים בעמ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום עכו
51091-11-14
8.12.2014
בפני הרשמת:
1. הבכירה
2. ודאד יונס


- נגד -
מבקשים:
אבו חמוד רימון. אבו חמוד אמנון
עו"ד יאסין עומר
משיבים:
1. מקורות חברת מים בע"מ
2. היועץ המשפטי לממשלה פרקליטות מחוז חיפה

החלטה
 

 

המבקשים הם אחים והבעלים של שתי דירות הנמצאות בחלקה 12 גוש 10281 בעיר שפרעם, הגישו תביעה נגד משיבה מס' 1 לפצותם על נזק רכוש שנגרם לדירותיהם כתוצאה מרטיבות שמקורה בנזילה בצינור מים העובר דרומית לדירות. סכום התביעה הועמד על 1378804 ₪.

 

המבקשים עותרים בפני לפטור אותם מתשלום האגרה בטענה כי ידם אינה משגת לשלמה. משיב מס' 2 הגיב כי אין בידה מידע אודות יכולתם הכלכלית של הנתבעים וכי יתכן ובמקרה כזה יש צורך בקבלת עמדת משיבה מס' 1 ביחס לבקשה. לגוף הבקשה טען כי המבקשים מיוצגים על ידי עורך דין ולא התייחסו בבקשה לאופן מימון הוצאות היצוג.

 

לאחר שעיינתי בכתב התביעה, בבקשה ובתגובה אני מחליטה לדחותה.

 

המבקש מס' 2 אומנם מוכר כנכה על ידי המוסד לביטוח לאומי, ומקבל קצבת נכות בסך של 2694 ₪, אשתו עקרת בית וילדיו הבגירים אינם חיים עמו. יחד עם זאת, מעיון בנספחי הבקשה עולה כי מבקש מס' 1 עובד ומרוויח סך של 7000 ₪, בעל ותק של כשנתיים במקום העבודה ולטובתו נצברו תגמולים בחברת הביטוח "הכשרה חברה לביטוח בע"מ" ונראה כי בידו לממן סכום האגרה, על ידי מימוש זכויותיו בחברת הביטוח או ממשכורתו. זאת ועוד. המבקשים מיוצגים בהליך זה על ידי עורך דין, ואינם מתייחסים בבקשתם לאופן מימון הוצאות עורך הדין. מתצהירו של מבקש מס' 1 עולה כי המבקשים הצליחו לגייס חלק גדול מהוצאות חוות הדעת שצורפו לכתב התביעה המגיעות לעשרות אלפי שקלים. כן עולה מהתביעה ונספחיה כי בבעלות המבקשים שתי דירות בגודל של 150, 180 מ"ר שלא נראה כי קיימת מניעה שהמבקשים יגייסו סכום האגרה באמצעות משכון שיוטל על נכסים אלה. לציין כי המבקשים נמנעו מלצרף לבקשה מסמכים מהותיים שיש בהם לשפוך אור על מצבם הכלכלי כמו תדפיסי חשבונות בנק המתנהלים על שמם או שבהם הם עושים שימוש.

 

לאור האמור ומבלי להביע עמדה בשאלת סיכויי התביעה הבקשה נדחית.

לא תשולם האגרה בתוך 21 יום מהיום תימחק התביעה.

 

 

 

 

 

 

ניתנה היום, ט"ז כסלו תשע"ה, 08 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>