חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 50730-08-15

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
50730-08-15
24.9.2015
בפני השופטת:
מרים ליפשיץ-פריבס

- נגד -
המבקש:
עטייה אחמד קראעין
המשיבה:
נדאא עלי ע. אללה מהאני
החלטה

1. בפני בקשה למתן צו מניעה זמני שיאסור על המשיבה לבצע עבודות בניה במקרקעין לא רשומים המצויים בבית חנינא בירושלים, הידועים כחלקה 65 בגוש 30607 ובכינויים "גוש אלקעבה" (להלן – "המקרקעין").

טענות המבקש:

2.המבקש טוען כי הוא בעלים במשותף במקרקעין עם בעלי זכויות רבים אחרים וכי טרם בוצע פרוק שתוף ביניהם. את זכויותיו במקרקעין, הוא רכש מאחד מבעלי הזכויות הרשום בלוח הזכויות הירדני (נספח א' לבקשה , להלן-"הלוח הירדני") מוחמד מחמוד שחאדה קראעין (להלן-"המוכר") בהסכם מכר שנחתם ביניהם ביום 28.1.97. המשיבה לדידו, אינה עוד בעלת זכויות במקרקעין שכן היא מכרה את זכויותיה לאחרים ביום 30.5.09.

3. טוען המבקש כי ביום 24.8.15 החלה המשיבה בבצוע עבודות חפירה בחלק מסוים של המקרקעין אף שלא נעשה כאמור פרוק שתוף בצו בית משפט או בהסכמת הבעלים. בנסיבות אלו ועל מנת למנוע פגיעה בזכותו הקניינית ביצירת עובדות מוגמרות במקרקעין ונוכח הסגת גבול של המשיבה שאינה בעלת זכויות , הוגשה הבקשה.

טענות המשיבה:

4.המשיבה טענה כי היא בעלת זכויות במקרקעין לפי לוח הזכויות הישראלי (נספח ד' לתגובה, להלן-"הלוח הישראלי") . המבקש, שידע על זכויותיה הסתיר בחוסר תום לב וניקיון כפיים את דבר הרישום בלוח הישראלי . לא בכדי נהג כך המבקש שכן המוכר קראעין לא מופיע כבעל זכויות בלוח הישראלי וכפעול יוצא, אין למבקש זכויות במקרקעין. יתירה מכך, בין המבקש לצד ג' - אבו נג'מה מתבררת תביעתה של האחרונה בת.א 17141/09/14 הטוענת לזכותה במקרקעין אשר המבקש טוען לבעלותו בהם .

5.בנוסף טענה המשיבה כי הסכם המכר שהציג המבקש מזויף . נוכח האמור, המבקש אינו בעל זכויות במקרקעין ואין לו עילת תביעה או יריבות עם המשיבה.

6. כמו כן נטען כי המבקש נהג בשיהוי בהגשת הבקשה רק לאחר תחילת ביצוע העבודות במקרקעין בעת שידע על הבנייה המתוכננת ועל היתר הבניה שניתן לה משנדחתה התנגדות אותה הגיש לוועדה המקומית לתכנון ובנייה, שדנה בבקשתה. רק לאחר שהיא השקיעה כמיליון וחצי ₪ לביצוע העבודות הוגשה הבקשה בחוסר תום לב , מבלי שהמבקש ציין את דבר הוצאת היתר הבניה.

בנסיבות אלו, בהתחשב בשיהוי, בחוסר ניקיון כפיים של המבקש ובמאזן בנוחות הנוטה לטובתה, ביקשה שתידחה הבקשה.

דיון והכרעה:

7. ביום 7.9.15 ניתן צו ארעי שמנע מהמשיבה לבצע עבודות בנייה במקרקעין עד לדיון במעמד הצדדים בכפוף על הפקדה בסך של 10,000 ₪ שתופקד עד יום 11.9.15. העירבון לא הופקד ולפיכך פקע תוקפו של הצו הזמני ביום 11.9.15 ובדיון מיום 21.9.15 הודיע המבקש כי מצבו הכלכלי לא אפשר לו לבצע את ההפקדה (עמ' 1 שורות 18-19). בנוסף, לא הגיש המבקש תביעה עיקרית כמצוות התקנות ואף לא ביקש ארכה להגשתה כי אם לראשונה במסגרת הדיון ומבלי שהוגש תצהיר בתמיכה לבקשה .

סיכויי התביעה:

8.המבקש טען בתצהירו כי הוא בעל 80 חלקים מתוך 1020 חלקים בחלקה 65 נשוא הבקשה (סעיף 2 ) אותם הוא רכש מהמוכר קראעין הרשום בלוח הזכויות הירדני. המסמך הנחזה להיות לוח זכויות ירדני , אינו לוח מאושר והוגש שלא על פי סעיף 30 לפקודת הראיות, בהיעדר אישור קונסולרי מעמאן עליו. חשוב מכך, עיון בלוח הזכויות הישראלי , אשר גם הוא אינו לוח מאושר מלמד כי המוכר קראעין לא רשום בו כבעל זכויות במקרקעין. בהתחשב במועד רכישת הזכויות לגרסתו של המבקש כבר בשנת 1997 , יש לתהות על הימנעותו מפנייה לפקיד ההסדר עד מועד הגשת הבקשה על מנת להסדיר את רישומו בלוח הישראלי במועד רישום המקרקעין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>