חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 49506-04-14 תקשורת בסערה בע"מ ואח' נ' ת. א. ר. אידיאל קונספטס בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
49506-04-14
23.6.2015
בפני השופט:
עזריה אלקלעי

- נגד -
מבקשות:
1. י.ל. ניתוח מערכות בע"מ
2. תקשורת בסערה בע"מ
3. SBS יזמות ושיווק בע"מ

משיבה:
ת. א. ר. אידיאל קונספטס בע"מ
החלטה
 

בפניי בקשה שהגישו המבקשות למתן צו לחיוב גילוי מסמכים ספציפי ומענה על שאלון (להלן: "הבקשה").

הרקע לבקשה וטענות הצדדים

  1. המבקשות הגישו תביעה נגד הנתבעת על סך של 1,014,475 ₪.

  2. במסגרת תביעתן, ציינו התובעות, כי הינן מומחיות בתחום מערכות גילוי חומרי לחימה כימיים וחומרי נפץ (כאשר לכל תובעת תת מומחיות משלה). הנתבעת פנתה אל התובעת 1 לקבלת הצעת מחיר לתכנון ואספקת ציוד מיגון, מערכת ניהול אירועים וציוד מעבדתי עבור שני רכבים ללקוח באינדונזיה, באמצעות לקוחה מסינגפור.

  3. התובעת 1 חברה לתובעות 2-3 וכולן יחד השקיעו זמן רב, משאבים וכספים לשם יצירת ואספקת האיפיון הנדרש. בהתאם לדרישת התובעת 1 חתמה הנתבעת כלפיה על כתב התחייבות לבלעדיות. התובעות טוענות, כי בניגוד לכך, פנתה הנתבעת לבסוף לקבלת המוצרים מחברה גרמנית, וזאת על בסיס החומרים שקבלה מהתובעות. לפיכך, הפרה הנתבעת את ההסכם בין הצדדים. סכום התביעה הינו למעשה הרווח שהיו עתידות התובעות לקבל מהעסקה - 25% מהצעת המחיר.

  4. הנתבעת בכתב הגנתה טענה לגופם של דברים, כי מדובר בתביעה מופרכת לתשלום אובדן רווחים מפרויקט שבוטל. כל ההצעות שהועברו ע"י התובעת 1 נדחו ע"י הלקוחה של הנתבעת וכלל לא הגיעו לשלב של שרטוט או תכנון כלי רכב. הן היו הצעות רשלניות וחובבניות, שאינן ניתנות ליישום.

  5. עם הספק הסינגפורי נפגש מנכ"ל הנתבעת במהלך תערוכה שנתית בסינגפור. החברה הסינגפורית עדכנה בעניין את התובעת והוסכם שהיא תבצע את הפרויקט תוך תשלום עמלה בשיעור של 3% לתובעת. והכל בהסכמת מנכ"ל התובעת ובידיעתו.

  6. ההצעה שנבחרה לבסוף היתה מוצר חדש ושונה מההצעות שהעבירה התובעת ושנדחו כאמור ע"י הלקוחה, כאשר כאמור לעיל - לבסוף, ממילא הפרויקט כולו בוטל.

  7. ביום 10.3.2015 התקיים דיון קדם משפט בתיק, במסגרתו נקבע, בין היתר, כי ב"כ התובעות יגיש בתוך 7 ימים שאלון עדכני וממוקד לנתבעת ובנוסף יגיש בתוך אותו מועד בקשה לגילוי מסמכים ספציפי. נקבע, כי נציג הנתבעת ישיב על השאלו בצורה ישירה, מלאה ובלתי מתחמקת בתרך 7 ימים לאחר מכן בתשובה מגובה בתצהיר, וכן יגלה באופן ספציפי את המסמכים, ככל שאלה מצויים ברשותו.

  8. ביום 19.4.2015 הגישו התובעות את הבקשה, נשוא החלטה זו, במסגרתה המבקשות עותרות למתן צו גילוי מסמכים ספציפי ומענה לשאלון ע"י המשיבה, הנתבעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>