- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 49414-10-13 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' חברת החשמל לישראל בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
49414-10-13
19.10.2015 |
|
בפני השופט הבכיר: אלי ספיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: כלל חברה לביטוח בע"מ |
המשיבה: חברת החשמל לישראל בע"מ |
| החלטה | |
תמצית הבקשה וטענות הצדדים
-
בפני בקשת המבקשת לפסילת חוות דעת מומחה מטעם בית המשפט, דר' אורי דומן, מיום 09.08.2015. המומחה מונה לתפקידו בהתאם להחלטת בית המשפט מיום 16.03.2015.
-
טעמי המבקשת לביסוס עתירתה הם שניים בעיקרן:
-
כי עוד לפני המינוי, התנגדה היא, ועודנה מתנגדת, למינוי או שיתוף בהליכים בתיק דנן של דר' דן וינשטוק (להלן – המומחה השני). בשעה שדר' דומן נעזר בכתיבת חוות דעתו במומחה השני, הרי שהדבר פוסל את חוות דעתו של המומחה ואת המומחה מלהיות "שליחו של בית המשפט" בתיק דנן.
-
מחוות הדעת של דר' דומן, וגם מתשובותיו לשאלות ההבהרה מטעם המבקשת עולה בבירור, כי המומחה השני היה שותף מלא, באופן שלא יפחת מ-50%, בכתיבת חוות הדעת, בהפקת החומרים לביסוסה ולמסקנות שבה. משכך, ומפאת העובדה, כי העסקתו של המומחה השני לא קיבלה את אישור בית המשפט, ובשעה שהמינוי הוא של דר' דומן גופו עצמו – אין זה ראוי כי דר' דומן ייעזר במומחה נוסף, בלא אישור או דיווח מראש לצדדים ולבית המשפט, וגם בכך יש כדי לפסול את חוות דעתו של המומחה מלשמש בתיק זה.
-
-
המשיבה מתנגדת לבקשת המבקשת. בעוד המשיבה סבורה כי אכן מדובר על התנהלות בלתי תקינה של דר' דומן, וכי היה ראוי לקבל אישור על כך מבית המשפט, הרי שאין בהתנהלות זו כדי לפסול את חוות דעתו של דר' דומן.
-
משכך, סבורה המשיבה כי דין הבקשה לפסילת חוות הדעת מטעם דר' דומן והוצאתה מהתיק בית המשפט – להידחות.
דיון והכרעה
-
ראשית בכל הנוגע להתנגדות המבקשת למיניו של המומחה השני: נכון הדבר, כי המבקשת התנגדה למינוי זה כבר בראשית הדרך, עוד לפני המינוי של דר' דומן. אלא שאין בכך כדי לסייע למבקשת. בית המשפט אינו מוגבל בשיקול דעתו למינוי מומחה כזה או אחר. אף אם הייתה עומדת שאלת מיניו של המומחה השני – בעצמו ובגפו – למומחה מטעם בית המשפט, לא הייתה התנגדות המבקשת מהווה טעם כשלעצמו לפסילת המינוי שלו. שיקול הדעת הוא לעולם בידי בית המשפט.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
