חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 49284-03-12 מי-רם מים ותשתיות בע"מ נ' כפרי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באר שבע
49284-03-12
20.3.2015
בפני השופטת:
נעם חת מקוב

- נגד -
תובעת:
מי-רם מים ותשתיות בע"מ
נתבעים:
1. גולן כפרי
2. סתוית כפרי
3. מנחם צפריר

החלטה
 

 

  1. בקשה למחיקת כתב התביעה כנגד הנתבע 3 מחמת אי המצאת המסמכים שהתבקשו במסגרת גילוי המסמכים ואי מתן תשובות לשאלון.

  2. בין הצדדים מחלוקות לגבי רלוונטיות של מסמכים שנדרשים על ידי הנתבע 3 (להלן: "הנתבע") ואופן מתן התשובות לשאלון והבקשה הנוכחית היא השלישית במספר העוסקת בסוגיה זו. בבקשתו, מתייחס הנתבע לסעיפים 3א-3כב למכתב המענה מטעם התובעת מיום 13.12.14 בו התייחסה התובעת לדרישות הנתבע למסמכים ספציפיים וכן לתשובות שנתנה התובעת לשאלון. משהצדדים לא השכילו להגיע להבנה בינהם אבחן את המחלוקות בינהם אחת לאחת.

     

    הסדרי חוב בין התובעת לבין הנתבע

  3. אל מול טענת התובעת לפיה בתיק הנידון לא היו הסדרי חוב, טוען הנתבע כי ביקש לקבל מסמכים הנוגעים להסדרי חוב הקשורים לתקופת צרכנות המים של הנתבע החל משנת 2008, אשר לטענתו יש לה קשר ישיר להליך זה. לטענת התובעת, הסדרי החוב שנחתמו בינה לבין הנתבע בעבר, נגעו לצריכת מים במושב אחר, בחלקות אחרות ועל פי מד מים אחר ועל כן אין להם כל רלוונטיות להליך כאן.

  4. אני סבורה, כי צודקת התובעת בעמדתה זו. יתר על כן, הסדרי החוב מצויים בידי הנתבע כשם שהם מצויים בידי התובעת ועל כן ככל שלטענת הנתבע, הסדרי החוב רלוונטיים לחוב הנתבע בהליך כאן, הוא יכול לטעון טענתו זו גם ללא צירוף ההסדרים על ידי התובעת. עם זאת, נוכח הדרישה לגילוי מסמכים ספציפיים שהגיש הנתבע ובהתאם לסדרי הדין, תשיב התובעת בתצהיר כי אין בידה הסדרי חוב הקשורים להליך זה.

     

    התכתבויות בין הצדדים משנת 2006

  5. לטענת הנתבע נוכח העובדה שהתנהלו מספר תיקים והליכים משפטיים בין הצדדים, הרי שיש בתכתובת זו כדי לשפוך אור על ההתנהלות ועל חבות הנתבע. התובעת מצידה חוזרת ומציינת כי לא יכולה להיות התכתבות רלוונטית בין הצדדים, מאחר שמד המים בגינו נתבע החוב כאן, אינו רשום על שם הנתבע, אלא שהנתבע צורף להליך כנתבע נוסף נוכח הצהרת הנתבע 1 בדבר השימוש המשותף במים. גם בהקשר זה, נראה כי הצדק עם התובעת, אולם נוכח היות הנתבע מכותב לתכתובת כזו, ככל שיש בידיו להראות אחרת, הוא רשאי לעשות כן. עם זאת, על התובעת להצהיר כי אין בידה תכתובת רלוונטית עם הנתבע.

     

    כרטסת הנהלת החשבונות

  6. הנתבע מבקש לקבל את כרטסת הנהלת החשבונות משנת 2008. לטענתו, המסמך שצורף לכתב התביעה המתוקן אינו כרטסת הנה"ח ובכל מקרה מדובר במסמך חלקי בלבד ומורכב באופן המקשה על המעקב אחר החיובים. התובעת מצידה טוענת כי כרטסת הנהלת החשבונות הרלוונטית צורפה לכתב התביעה המתוקן, כשמדובר למעשה בכרטסת שנוהלה בעניין הנתבעים 1 ו- 2, אשר רק בעקבות הצהרת הנתבע 1, צורף הנתבע להליך ועל כן זו הכרטסת הרלוונטית להליך זה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>