חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 48908-02-12 באור השקעות (1995) בע"מ ואח' נ' משה ז"ל ואח', ת"א 3749/08 אי.אר.אי.אס שרותי נדל"ן בישראל בע"מ ואח' נ' עיזבון שפיר משה ז"ל ואח', ת"א 3749/08 אי.אר.אי.אס שרותי נדל"ן בישראל בע"מ ואח' נ' עיזבון שפיר משה ז"ל ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
48908-02-12,3749-08
14.2.2016
בפני השופטת:
ד"ר איריס סורוקר

- נגד -
מבקשת:
רשות המיסים
משיבים:
כונסי הנכסים
עו"ד מרדכי גלוסקא ו דורית לוי טילר
החלטה

בפני בקשת רשות המיסים ליתן לה ארכה, עד לסוף יולי 2016, לבצע את החלטת בית המשפט מיום 24.12.2015 בבקשה 144. רשות המיסים טוענת, כי לצורך שיוך חובות מס רכוש לבעלי הזכויות יש צורך באיסוף מידע רב שאינו מצוי בידה.

כונסי הנכסים התנגדו לבקשה. לשיטתם, הארכה המבוקשת אינה סבירה, שכן היה על הרשות לספק את המידע המבוקש עד ליום 23.1.2016. בנוסף ביקשו להוציא צו מניעה האוסר על רשות המיסים לחלט את הערבות הבנקאית שהפקידו בידה (ואשר תוקפה עד 28.2.2016), וזאת עד חלוף 35 ימים מהמועד בו רשות המיסים תמסור את פירוט החוב כנדרש. צו המניעה התבקש בזיקה לפרק הזמן שבין המועד שנקבע לביצוע ההחלטה מיום 24.12.2015 לבין המועד לחילוט הערבות.

רשות המיסים השיבה לתגובה. לטענתה, הערבות הבנקאית ניתנה כנגד האישור שסיפקה בדבר העדר חובות מס רכוש, ועל כן היא רשאית לחלטה. לשיטתה, כונסי הנכסים אינם רשאים לאחוז בחבל משני קצותיו: גם באישור העדר חובות שסיפקה להם, וגם להתנגד לחילוט הערבות.

לאחר עיון בבקשה ובתגובות, אני מורה כדלקמן:

א. המועד לביצוע ההחלטה מיום 24.12.2015 – יוארך עד ליום 14.4.2016. אמנם, ראוי היה כי המידע הנדרש לרשות לגביית המס יהיה מתועד וזמין. עם זאת, יש להתחשב במורכבות המקרה, בריבוי בעלי הזכויות ויחידות המקרקעין, כמו גם בתקופת הזמן הארוכה יחסית לצורך חישוב המס.

ב. כונסי הנכסים ישתפו פעולה וימסרו לרשות המיסים כל מידע שברשותם ואשר עשוי לסייע לפירוט ושיוך החובות כנדרש.

ג. הכונסים ידאגו להאריך את תוקפה של הערבות הבנקאית לטובת רשות המיסים עד ליום 22.5.2016.

ד. אני מקבלת את בקשת הכונסים ומוציאה צו מניעה זמני כנגד חילוט הערבות הבנקאית בשלב זה. אין מקום לאפשר לרשות לגבות את המס בטרם הוציאה פירוט כדין של המס, גם לא "על החשבון". עם זאת, הערבות הבנקאית תמשיך לעמוד בתוקפה בשלב הביניים וכנגד אישור העדר חובות שסיפקה הרשות, וזאת עד למיצוי הבירור בנקודה זו.

ניתנה היום, ה' אדר א' תשע"ו, 14 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>