- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 48872-02-13 ג'זאלין נ' בראודה
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
48872-02-13
2.7.2015 |
|
בפני השופטת: דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: פיראס ג'זאלין עו"ד י' רובין |
הנתבעת: המכלה האקדמית להנדסה אורט בראודה (ע"ר) עו"ד י.ז. נחשון ושות' |
| פסק דין | |
זוהי תביעה כספית-נזיקית, אשר במסגרת עותר התובע לחיוב הנתבעת בפיצויים בסך 100,000 ₪, בגין נזקיו שנגרמו, לטענתו, בשל התנהלות הנתבעת בהליכי משמעת שננקטו כלפיו, בהיותו סטודנט.
על פי הסדר דיוני שאליו הגיעו הצדדים, טענות הצדדים סוכמו בכתב, על יסוד התצהירים שהוגשו לביהמ"ש, מבלי שהתקיימו חקירות נגדיות של העדים.
רקע עובדתי
1. ביום 26.7.2010, בשעה 04:00 לפנות בוקר, פרצה קטטה בין כמה סטודנטים, במעונות הנתבעת בכרמיאל. אין חולק, כי התובע היה מעורב בקטטה זו, אלא שלטענתו – הותקף והגן על עצמו. המעורבים בקטטה, וביניהם התובע, נפגעו בגופם, מי יותר מי פחות.
בעקבות תלונה שהוגשה לוועדת המשמעת של הנתבעת והליך משמעתי שהתקיים בפניה קבעה זו, כי מעורבותו של התובע בקטטה הייתה מרכזית, ועל כן מצאה אותו אשם בשתי עבירות משמעת המוגדרות בתקנונה (התנהגות פרועה, הקמת שאון ומהומה, מעורבות בתגרה והתנהגות אלימה; התנהגות שאינה הולמת את כבוד המכללה או את מעמד הסטודנט). וועדת המשמעת מצאה לנכון להטיל על התובע עונש של הרחקה מהמכללה לצמיתות.
כאן המקום לציין, כי החלטה זו התקבלה כאשר לתובע חסרה עוד בחינה אחת בלבד, על מנת להשלים את לימודיו לתואר מהנדס מכונות.
2. התובע לא השלים עם החלטת וועדת המשמעת, והגיש עליה ערעור.
במסגרת הערעור העלה ב"כ התובע בפני וועדת הערעור טענות בדבר פגמים שנפלו בהליך המשמעתי. וועדת הערעור החליטה להחזיר את הדיון לוועדה הראשונה, על מנת שזו תקיים את הדיון מתחילתו.
הדיון התקיים מתחילתו, ושוב מצאה הוועדה את התובע אשם בעבירות משמעת. הפעם החליטה הוועדה להטיל על התובע עונש של הרחקה מהמכללה למשך שנה (ולא לצמיתות).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
