ת"א 48650-10-12 סטאר ואח' נ' פרץ בוני הנגב (1993) בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום באר שבע |
48650-10-12
21.5.2015 |
|
בפני השופטת: עירית קויפמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. יהונתן סטאר 2. לין פרנסיס עו"ד אברהם שלו |
הנתבעת: פרץ בוני הנגב (1993) בע"מ עו"ד דניאל שרז |
| פסק דין | |
1.התובעים הגישו תביעה על סך 174,500 ₪ בגין ליקויים שהתגלו בדירתם באילת (להלן: "הדירה") אשר נבנתה ע"י הנתבעת ונמכרה לתובעים על פי הסכם מכר מיום 6.1.11.
התובעים קיבלו את החזקה בדירה בתאריך 24.2.11.
2.לטענת התובעים במהלך שנת הבדק התגלו בדירה ליקויי בנייה אולם פניות התובעים לנתבעת בקשר לליקויים לא נענו למעט תיקונים מינוריים.
התובעים מסתמכים על חוות דעת דעתו של המהנדס יעקב קליגסברג ולפיה מסתכמים הליקויים בסכום של 146,230₪ (כולל מע"מ). כן טוענים התובעים כי יידרשו לדיור חלופי ומעריכים את נזקם בגין ראש נזק זה בסך 10,000 ₪ ובנוסף תובעים עוגמת נפש, אי נוחות והפסד ימי עבודה בסך של 15000 ₪.
3.לטענת הנתבעת, במעמד המסירה חתמו התובעים על תקינות הדירה פרט למספר תיקונים והנתבעת ביצעה את התיקונים הדרושים. רק כשנה וחצי לאחר כניסת התובעים לדירה ולאחר תום שנת הבדק הזמינו התובעים חוות דעת הנדסית כאשר חלק מהליקויים הנזכרים בה טופלו, חלקם מטופלים וחלקם נזכרו לראשונה רק בכתב התביעה.
לטענת הנתבעת ביום 27.11.11 היא ביצעה תיקונים רבים בדירת התובעים. על כן מכחישה הנתבעת קיומם של ליקויים בדירה ולחילופין, ככל שקיימים ליקויים, טוענת הנתבעת כי מן הדין לאפשר לה לתקנם.
לחילופי חילופין טוענת הנתבעת שגם אם יש ליקויים בדירה שלא ניתן או לא כדאי לתקנם, יש לאמוד את הפיצוי לא לפי עלות ביצוע התיקון אלא לפי הנזק הכספי שנגרם.
מטעם הנתבעת הוגשה חוות דעתו של ברכה מאיר, מהנדס בניין ושמאי מקרקעין, ולפיה עלות התיקונים מסתכמת בסך של 10,800 ₪ (ללא מע"מ) ולא יידרש פינוי הדיירים מן הדירה.
4.להשלמת התמונה יצוין כי התובענה הוגשה לבית משפט השלום בתל אביב ובעקבות בקשה שהגישה הנתבעת ובהסכמת התובעים, הועבר התיק לבית משפט השלום בבאר שבע (החלטה מיום 5.12.12).
5.בהסכמת הצדדים מונה המהנדס מיכאל רוזנפלד כמומחה מטעם בית המשפט.
מחוות דעת המומחה עולה כי הליקויים שנמצאו על ידו מסתכמים בסך של 56,718 ₪ (ללא מע"מ) ובנוסף, סך של 9,234 ₪ (ללא מע"מ) שהותיר המומחה לשיקול דעת בית המשפט נוכח המחלוקת בין הצדדים בהתייחס לחובת הנתבעת להתקין ג'קוזי.
בעקבות שאלות הבהרה שהופנו למומחה על ידי התובעים, במסגרתן נטען כי לא נמצאו אריחים דומים לאריחים המצויים בדירה לצורך החלפה, קבע המומחה כי היה ולא יימצאו אריחים דומים, יגדל שטח הריצוף ועל כן תסתכם חוות דעתו בסך של 80,435 ₪ (ללא מע"מ).
המומחה ציין בחוות דעתו כי הואיל ומדובר באילת, המחירים אינם כוללים מע"מ.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|