- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 47993-09-13
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
47993-09-13
21.10.2015 |
|
בפני השופטת: אנה שניידר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: הסתדרות מדיצינית הדסה |
הנתבע: שמעון עמר |
| פסק דין | |
|
הרקע והשתלשלות ההליכים המשפטיים
1. עניינה של התובענה שלפנינו, אשר הוגשה בחודש ספטמבר 2013, פינוי ו/או סילוק ידו של הנתבע מחנות ברחוב החבצלת 1 בירושלים (להלן – החנות), שהושכרה לנתבע בשכירות מוגנת לפי חוק הגנת הדייר (נוסח משולב), התשל"ב – 1972 (להלן – חוק הגנת הדייר), בהתאם להסכם שכירות מיום 26.7.1973, נספח ב' לכתב התביעה (להלן – הסכם השכירות).
2. בעקבות בקשת הנתבע, התיר לו בית הדין לשכירות בשנת 2009 לשנות את מטרת השכירות בחנות לממכר מזון, שתיה קלה ומיצים (להלן – המטרה החדשה), וערעורה של התובעת בעניין זה נדחה (ע.א. 5066-02-12).
3. במסגרת תביעת פינוי קודמת שהגישה התובעת נגד הנתבע בשנת 2011 (תא"ח 1678-05-11), אשר נדונה בפני כב' השופטת מרים ליפשיץ – פריבס, נקבע בפסק דין מיום 26.11.12 (להלן – פסק הדין) כי הנתבע אמנם הפר את הסכם השכירות הפרה המקנה לתובעת זכות לפנותו מהחנות – אולם הוענק לנתבע סעד מן הצדק.
4. על פי כתב התביעה שלפנינו, ביום 12.12.12, זמן קצר לאחר פסק הדין, פנה הנתבע לתובעת במכתב, נספח ד' לכתב התביעה, ובו הוא מפרט את ההתאמות הדרושות לצורך שימוש בחנות למטרה החדשה: החלפת ויטרינה שבורה, העתקת מיקום השירותים והצבת כיורים, החלפת אריחי רצפה, צביעת החנות, הוספת נקודות חשמל , וכן נקודות חיבור לגז.
לטענת התובעת, על אף שהיא הודיעה לנתבע (נספח ה' לכתב התביעה) כי עליו להציג בפניה תכנית מפורטת של הפריטים אותם הוא מתכוון להוסיף או לשנות ורק לאחר המצאתה תגבש התובעת את התייחסותה לשינויים המבוקשים – ביצע הנתבע על דעת עצמו, בחודש יוני 2013, עבודות שיפוץ נרחבות בחנות ללא הסכמת התובעת.
כמו כן, נטען כי הנתבע מסר לתובעת ארבעה שיקים מעותדים בשל דמי שכירות לשנת 2013, כאשר השיק הראשון, שזמן פירעונו היה ליום 1.6.13 - לא כובד על ידי הבנק.
5.התביעה הוגשה לאחר שבוצעו על ידי הנתבע, לטענת התובעת, הפרות יסודיות של חוזה השכירות, המקנות לה עילת פינוי בהתאם להוראות סעיף 131 (1) ו – 131 (2) לחוק הגנת הדייר .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
