- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 4797-03-12 לייטמן מערכות חשמל בע"מ נ' קוניבסקי
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
4797-03-12
16.9.2015 |
|
בפני השופטת: דורית פיינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: לייטמן מערכות חשמל בע"מ |
נתבע: יהודה קוניבסקי עו"ד איתן עו"ד אייל ביבר |
| פסק דין | |
השאלה העומדת להכרעתי במסגרת תובענה זו היא האם קיימת התקשרות ובשל כך יריבות בין הצדדים. התובעת טוענת כי היא התקשרה עם הנתבע בהסכם, ומכוח הסכם זה התקינה את כל מערכת החשמל בביתו החדש. הנתבע לעומת זאת טוען כי בנה את הבית החדש באמצעות קבלן, שילם לקבלן, ורק הקבלן הוא שהתקשר עם קבלני משנה מטעמו, לרבות חשמלאי.
-
התובעת היא חברה בערבון מוגבל שהתאגדה ביום 5.7.11. בעל המניות היחיד של התובעת הוא אופיר דהן, והוא מעסיק את אביו מר יהודה דהן (להלן: "החשמלאי"), ואת דודו מר דוד דהן.
-
הנתבע הוא בעל הזכויות במגרש 51 ברח' הערבה בישוב צור הדסה.
-
בשנת 2010 התקשר הנתבע עם יזם וקבלן בנייה, מר מרדכי אליהו (להלן: " הקבלן") לצורך בניית בית פרטי במגרש. הקבלן שכר את שירותיו של יהודה דהן החשמלאי, לביצוע עבודות החשמל.
-
באמצע שנת 2011 לערך התגלעו מחלוקות בין הנתבע לבין הקבלן. מחלוקות אלו אינן חלק מתובענה זו, אך במהלך המחצית השנייה של שנת 2011 נותק הקשר בין הקבלן לנתבע, בשל טענות כספיות הדדיות. אין חולק כי הנתבע לא השלים את כל הבניה, והנתבע ובני משפחתו אכלסו את הבית כאשר זה אינו מושלם. במהלך ישיבת ההוכחות שהתקיימה בפניי התברר כי המחלוקות בין הנתבע לקבלן יושבו.
-
בחודש יולי 2011 נערך מסמך שהינו הבסיס למחלוקת בהליך שלפני, ועל כן אפרט את גרסאות הצדדים בכל הנוגע למסמך זה (להלן: "המסמך שבמחלוקת").
-
התובעת צירפה נוסח אחד של מסמך זה, שכותרתו "הזמנת עבודה" ובו מאשר הנתבע, לטענתה, כי הוא מזמין מהתובעת עצמה עבודות חשמל בהיקף ניכר. עבודות אלו פורטו במסגרת המסמך, ולדברי התובעת הנתבע אישר כי ישלם 77,000 ₪ בגינן. על פי גרסתה של התובעת במועד עריכת המסמך, והחתימה עליו, נכחו בביתו של הנתבע, הנתבע עצמו, החשמלאי ובנו אופיר דהן. ראוי להדגיש כי על פי גרסת התובעת, הקבלן לא נכח בפגישה, שכן במועד זה הנתבע ביקש לתקן ולשנות מעבודת הקבלן, ולהתקשר ישירות עם התובעת.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
