- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
המשביר 365 החזקות בע"מ נ' גולדן סנטורי בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
47596-03-15
11.1.2018 |
|
בפני השופט: עזריה אלקלעי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: המשביר 365 החזקות בע"מ עו"ד לילי דורון עו"ד יניב קליינבלט עו"ד מאיה שלומי |
נתבעים: 1. גולדן סנטורי בע"מ 2. עו"ד יאיר אבני עו"ד יאיר אבני עו"ד לימור פורר |
| פסק דין | |
-
לפני תביעה שהגישה התובעת (להלן: "התובעת" או "המשביר") נגד הנתבעים לתשלום סך של 1,190,654 ₪.
טענות התובעת
-
התובעת הינה חברה ציבורית אשר במסגרת הכנותיה להקמת רשת מרכולים שהוקמה על ידה בשנת 2012 בשם "קוסט 365" התקשרה בחוזה שכירות עם הנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") לשכירת שטח מסחרי להקמת מרכול ולניהולו.
-
רשת המרכולים "קוסט 365" הופעלה באמצעות חברה שהייתה בשליטתה של התובעת, אולם התובעת מכרה בחודש נובמבר 2011 את מניותיה ב"קוסט 365" ואינה עוד בעלת מניות בחברה זו.
-
המושכר היה מיועד לשמש את רשת המרכולים, ומיום שהוקמה "קוסט 365" היא זו שהתנהלה מול הנתבעת בקשר לחוזה השכירות בכלל והמושכר בפרט.
-
הנתבעת הינה חברה פרטית ובעלת זכויות במגרש בטירת הכרמל, שעליו בנתה את המבנה המסחרי הכולל אף את המושכר נשוא התובענה.
-
על פי חוזה השכירות בין התובעת לנתבעת מיום 3.11.11 התובעת שכרה מהנתבעת שטח מסחרי של כ-4,000 מ"ר במבנה מסחרי העתיד להיבנות ע"י הנתבעת בטירת הכרמל (להלן: "חוזה השכירות" ו/או "ההסכם").
-
בסעיף 20.1 לחוזה השכירות נקבע כי להבטחת קיום התחייבות התובעת לפי חוזה השכירות תופקד בטוחה כספית בידיו הנאמנות של הנתבע 2. בהתאם לכך הועבר לחשבון הנאמנות של הנתבע 2 ע"י התובעת ביום 10.12.13 סך של 689,120 ₪ (להלן: "הפיקדון"). בסעיף 20.3 לחוזה השכירות נקבע כי במקרה של ביטול ההסכם טרם פתיחת המושכר שלא עקב הפרתו ע"י השוכר ישיב ב"כ המשכיר את הסכום לשוכר.
-
הצדדים יחסו חשיבות רבה למועד מסירת המושכר לתובעת, ועל פי סעיף 2.10 לחוזה התחייבה הנתבעת למסור את המושכר לתובעת לאחר קבלת "טופס 4" לא יאוחר מ-24 חודשים ממועד חתימת חוזה השכירות, כאשר בסעיף 2.10.1 להסכם נקבע כי איחור של עד 3 חודשים לא יהווה הפרה. בסעיף 2.10.2 נקבע כי במקרה של איחור במועד המסירה מעבר ל- 3 חודשים תשלם הנתבעת לתובעת פיצוי מוסכם בגין כל חודש בסך של 20,000 ₪ לחודש ובסעיף 2.10.3 נקבע כי במקרה של איחור מועד המסירה מעבר ל-12 חודשים תהיה התובעת רשאית לבטל את החוזה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
