ת"א 47274-05-13 מורטוב נ' מ.א.י. יוסף בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
47274-05-13
23.6.2016
בפני השופטת:
הבכירה ניצה מימון שעשוע

- נגד -
התובע:
ארטור מורטוב יסלוביץ
עו"ד יסלוביץ
הנתבעים:
1. מ.א.י. יוסף בע"מ
2. מיכאל יוסף גרין

עו"ד גרין
פסק דין
 

 

בפני תביעה כספית.

 

התביעה מבוססת על הסכם שנחתם בין הנתבע לתובע ביום 11.3.04 ברמלה, נספח ב' לתצהיר התובע (להלן: ההסכם).

 

בהסכם נאמר כי היות שהנתבע הינו בעל המניות והמנהל של חב' מ.א.י יוסף (להלן: החברה) העוסקת ביבוא ושיווק של משקאות חריפים, והתובע מעוניין לעבוד אצל הנתבע וכן לקבל אופציה להכנס כשותף בחברה, וגם הנתבע מעוניין בכך, מוסכם בין הצדדים כלהלן, בתמצית:

 

א. התובע ישלם לנתבע סך של 150,000$ במזומן, עד יום 15.3.04. אם לא ישולם הסכום הנ"ל עד מועד זה – ההסכם בטל ומבוטל. (סעיפים 1-3).

 

ב. בתמורה לתשלום הנ"ל ישמש התובע כמנהל בחברה ויהיה אחראי על שיווק מוצריה. התובע יעבוד עבור החברה בלבד ויקדם את האינטרסים שלה. התובע יהיה זכאי למשכורת חודשית של 7,000 ש"ח ברוטו ויחשב כעובד החברה לכל דבר. (סעיפים 4-6).

 

ג. ניתנת לתובע תקופת נסיון בת 24 חודשים מיום חתימת ההסכם לעבוד בחברה כדי לאמוד את כדאיות כניסתו כשותף מלא. בתקופה זו יקבל התובע משכורת כאמור לעיל. בתום תקופת הנסיון יודיע התובע בכתב לנתבע את החלטתו אם להכנס כשותף בחברה אם לאו. (סעיפים 7-9).

 

ד. אם יחליט התובע להכנס כשותף, מוסכם בין הצדדים כי שווי החברה הוא מליון דולר ארה"ב, והתובע ישלים לנתבע את יתרת הסכום עד לחצי מליון דולר, היינו יוסיף וישלם עוד 350,000$. (סעיף 10).

 

ה. אם יחליט התובע שלא להכנס כשותף בחברה, "יוחזר לו מלוא הסך של 150,000$ בתוך 60 יום מיום קבלת הודעתו (...) בכתב על אי כניסתו כשותף לחברה. זאת, ללא שצד ב' יהיה זכאי לכל תשלום או תגמול נוסף מכל מין וסוג שהוא".

 

התובע העיד כי הרקע לכריתת ההסכם היה שהיתה לו מכולת במסגרתה רכש מוצרים מהנתבע מספר חודשים, ושמע ממנו על החברה ועל תכניותיו העסקיות. כשהחליט התובע לסגור את המכולת ורצה להתקדם מבחינה עסקית, עלתה בשיחות בין השניים האפשרות לכניסת התובע כמשקיע לצורך הגדלת הפעילות העסקית של החברה, ועל רקע זה נערך ונחתם ההסכם.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>