חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 46765-03-16 הפטריארכיה היוונית אורתודוקסית של ירושלים נ' עיריית ירושלים

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
46765-03-16
31.10.2016
בפני השופט:
דניאל טפרברג

- נגד -
מבקשת/נתבעת:
עיריית ירושלים
משיבה/התובעת :
הפטריארכיה היוונית אורתודוקסית של ירושלים
החלטה

1.א.לפני בקשה לדחיית התובענה על הסף.

ב.ביום 21.3.16 הוגשה תביעה הצהרתית וכספית מטעם המשיבה (להלן – התובעת) כנגד המבקשת (להלן – הנתבעת ).

ג.בקליפת אגוז, טענת הנתבעת בבקשה היא, כי חלה התיישנות על התביעה, לאחר שזו הוגשה לאחר תום תקופת המעבר, שהסתיימה לטענתם ביום 20.3.16, תקופה שנקבעה בפסק דינו של בית המשפט העליון בדנ"א 1595/06 עזבון המנוח אדוארד ארידור ז"ל נ' עיריית פתח תקווה (21.3.13) (להלן – הלכת ארידור).

טענות התובעת כפי שעולה מכתב התביעה.

2. א.התובעת הייתה בזמנים הרלבנטיים לתביעה הבעלים של חלקה 162 בגוש 30007 ששטחה עמד על 120 מ"ר (להלן – חלקה 162 או הקרקע).

ב.התובעת יזמה תכנית בניין עיר שנועדה לשנות את יעוד החלקה להקמת קיוסק. במסגרת זאת נדרשה התובעת לייעד את רובה של החלקה לשטח ציבורי פתוח (גינה ציבורית). ביום 27.5.62 אושרה תוכנית מס 1077 אשר שינתה את יעוד החלקה כאמור.

ג.על פי סעיף 11 לתקנון התוכנית נקבע, כי כל שטח הקרקע אשר מיועד לשטח ציבורי פתוח (גינה ציבורית) יועבר על שם מועצת עיריית ירושלים ללא תשלום.

ד.בהתאם לכך חלקה 162 פוצלה לשתי חלקות בהתאם לתוכנית 1077: הראשונה, חלקה 220 בגוש 30007 בשטח של 109 מ"ר (להלן - חלקה 220); השניה, חלקה 219 בשטח של 11 מ"ר (להלן – חלקה 219). שתי החלקות נרשמו בעת הפיצול על שם התובעת.

ה.התובעת חתמה על שטר העברה ללא תמורה לגבי חלקה 220 לטובת עיריית ירושלים, וביום 22.7.64 נרשמה חלקה 220 על שם עיריית ירושלים בהתאם לשטר מס' 1834 (להלן – ההפקעה).

ו.ביום 27.8.89 פורסם דבר אישור תכנית מס' 2878 אשר שינתה את יעוד חלקה 220 לאזור מגורים 1 מיוחד. התובעת מעולם לא ידעה על שינוי יעוד חלקה 220 והדבר נודע לה רק סמוך לפני הגשת התביעה וזאת במסגרת בדיקות שעשתה בקרקעותיה לבחינת הגשת תביעות לפיצויי הפקעה.

ז.עוד טוענת התובעת, כי מטרת העברת חלקה 220 ללא תמורה לעיריית ירושלים היתה לשם הגשמת תכנית 1077 אשר קבעה את יעודה לגן ציבורי. על כן, משחל שינוי יעוד בחלקה, הרי יש לראות בהעברה ללא תמורה כבטלה ומבוטלת ויש להחזיר את הרישום של הזכויות בחלקה אל התובעת.

ח.התובעת עתרה למתן פסק דין הצהרתי המצהיר על בטלות ההעברה שנעשתה לטענתו ללא תמורה בין התובעת לנתבעת, וכן להורות על החזרת רישום החלקה על שם התובעת, כן נתבקש ביהמ"ש לאפשר לתובעת לפצל את סעדיה ולתבוע בתביעה נפרדת את הטענות הכספיות שיש לה כלפי הנתבעת ובכלל זה טענות לדמי שכירות ראויים או כל סעד אחר.

טענות הנתבעת בבקשה לסילוק על הסף ובכתב ההגנה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>