ת"א 4560-03-13 חלוקה ואח' נ' י.א. בונה הדרום בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשקלון |
4560-03-13
7.1.2015 |
|
בפני השופטת: סבין כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: מרים חלוקה עו"ד דן גור |
נתבעים: י.א. בונה הדרום בע"מ רמי קוגן עו"ד רמי קוגן |
| פסק דין | |
|
תביעה ותביעה שכנגד, שעניינן ליקויים בעבודת קבלן אשר ביצע עבור התובעת עבודות לבניית ביתה ומנגד תביעת הקבלן בגין תשלומים שטרם שולמו לו בגין עבודתו.
1.הנתבעת הינה חברה קבלנית העוסקת בביצוע עבודות בניה והיא ביצעה עבור התובעת עבודות לבניית ביתה של התובעת באילת, בהתאם להצעת מחיר ומפרט שנערכו וכנגד תמורה שסוכמה.
2.לטענת התובעת, עבודת הנתבעת בוצעה באופן רשלני ובלתי מיומן ובניגוד לתקנים ולמפרט אשר צורף להסכם. לטענת התובעת, הגם שפנתה אל הנתבעת בדרישה לתקן את הליקויים, לא הסכימה הנתבעת לתקן את מרבית הליקויים, אלא תיקונים מינוריים.
התובעת תמכה תביעתה בחוות דעת, שבה מפורטים הליקויים בעבודת הנתבעת, כשבהתאם לחוות הדעת, עלות תיקון הליקויים בעבודת הנתבעת מגיעה לסך של 112,355 ₪, כולל מע"מ. כן צויין בחוות הדעת, כי המחיר הנקוב הוא בהנחה שהקבלן הראשי הוא זה שיבצע את העבודה, אך אם זו תבוצע על ידי קבלנים מזדמנים, תהא עלותה בתוספת של 25%-30%.
בתביעתה עותרת התובעת לחייב את הנתבעת בעלות התיקונים, כפי שהיא עבור הנתבעת (ללא התוספת עבור קבלן מזדמן) וכן עתרה לחייב את הנתבעת בפיצוי בגין עוגמת נפש ואי נוחות בשיעור של 10,000 ₪ ודיור חלוף בשיעור של 10,000 ₪.
3.בכתב הגנתה טוענת הנתבעת, כי בנתה את הבית באופן מעולה ותיקנה כל ליקוי שנדרש בעבודתה. לטענתה, בחלוף שנה מאז השלמת העבודה, כאשר הגיעה העת לביצוע התחשבנות כספית בין הצדדים, שלחה התובעת את דרישתה לביצוע תיקונים.
הגם שהנתבעת אינה אחראית לביצועם של התיקונים, הסכימה הנתבעת לבצע תיקונים שבהם הכירה, הכל בהתאם לחוות דעת שנערכה על ידי מהנדס מטעמה. בד בבד, שלחה הנתבעת דרישה כספית לתשלום עבור יתרת התמורה שטרם שולמה בגין העבודה שבוצעה. ואולם, חלף פניה אל הנתבעת על מנת שתשלים את העבודה, הגישה התובעת את תביעתה האמורה.
לטענת הנתבעת, היה על התובעת להודיע על הפגמים בעבודה בתוך זמן סביר לאחר גילויים וליתן לנתבעת הזדמנות סבירה לתקנם.
4.בד בבד עם הגשת כתב ההגנה, הגישה הנתבעת כתב תביעה שכנגד, שבמסגרתו תבעה גם את בן זוגה של התובעת, כמי שהתקשר יחד עמה בהסכם לביצוע העבודות.
לטענת הנתבעת, נותרו חייבים לה הנתבעים שכנגד סכום של 4,695 ₪ בגין יתרת תמורה שלא שולמה על פי ההסכם וכן סכום של 38,500 ₪ בגין תוספות בניה, שתמורתן לא שולמה.
לטענת הנתבעת, המתינה עם התשלום האמור עד לסיום ההתחשבנות לאחר חלוף מועד ביצוע התיקונים בתום שנת הבדק, כאשר הנתבעים שכנגד מתחמקים מתשלום, בין היתר, בדרך של הגשת התביעה העיקרית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|