ת"א 45377-09-16 רשיד ואח' נ' הכנסייה היוונית הקתולית ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
45377-09-16
13.10.2016 |
|
בפני השופט: יואב פרידמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. אנטון רשיד 2. היאם רשיד |
המשיבים: 1. הכנסייה היוונית הקתולית 2. בתי הספר היוונים קתולים של חיפה 3. קירי ח'ורי 4. שאדי ח'ורי 5. בשארה ח'ורי |
| החלטה | |
1. מחווה"ד עולה כי אכן מדובר בעבודה טעונת היתר מן הטעמים שפירט המומחה , ומטעם נוסף שלא נזכר, אך עולה מחוות דעתו לגופה: שהעבודות כמות שבוצעו עשויות להביא לפגיעה ברכוש המשותף או השלד בשל ערעור בסיס התמיכה של הכלונסאות – לא במישרין אלא עקב הקטנת אורך החיכוך של הכלונסאות עם הקרקע ביחס למצב הקודם.
2. במצב שנוצר כאשר יש זרימת נוזלים בסמוך לאלמנטים קונסטרוקטיביים, ולמניעת נזקים "מתגלגלים" לכל הצדדים , יש ראשית לאפשר למשיבים להשלים הטיפול בצנרת הביוב – בין אם היה בדבר צורך במקור ובין אם לאו, וזאת בסייג שעל העבודה להיות מושלמת באופן שנזכר בחווה"ד של מומחה ביהמ"ש, הן ביחס לאופן מתווה החיבור והן ביחס לשאיבת מי הביוב (סע' 1-2 מודגשים באדום בעמ' 8 של חווה"ד). יש לבצע ולקרוא למומחה ביהמ"ש עוד בטרם כיסוי חוזר בעפר - לכל הפחות באופן שיאפשר גישה ובדיקה ויזואלית למומחה, כדי שיוכל לאשר או לשלול שאכן בוצע הטיפול בצנרת הביוב בהתאם להנחיותיו. השלמת חלק זה שבעבודה תיעשה על ידי המשיבים 3-5 עד 27.10.16. על המשיבים לתאם מועד הפגישה עם המומחה לאישור תקינות העבודה כפי שבוצעה, וליידע הצד השני במועד הביקור. לאור תוצאות חווה"ד - בעלות הביקור החוזר ישאו המשיבים.
אני מסייג אפוא תוקף צו המניעה שניתן כך שיאפשר השלמת עבודות אלה, במתווה חוות הדעת ולא במתווה אחר. אין לבצע עבודות חפירה. יחד עם זאת תנאי לסיוג הצו הנו הודעה מוקדמת טלפונית ובפקס לב"כ התובעים לפחות 48 שעות לפני תחילת הביצוע.
3. לאחר מכן ועד למועד הישיבה שאקבע להלן, מן הראוי שהמשיבים 3-5 ישלימו סע' 3 המודגש באדום בעמ' 8 של חווה"ד – מלוי חוזר של עפר יבש כך שהכלונסאות לא יהיו חשופים, והעלאת מפלס פני הקרקע מתחת למבנה, שיהא גבוה מן המפלס שמחוץ למבנה. מצומם צו המניעה שיאפשר עבודות במתווה זה שבחוו"ד מומחה ביהמ"ש, ולא מעבר. ככל שניתן להסתפק בביקור אחד של המומחה לשם אישור השלמת העבודות כפי המתווה בסע' 2 ובפסקה 3 –דיינו. ככל שנדרש יותר מביקור אחד ישאו המשיבים בעלות.
בענין זה: שימת לב המשיבים 3-5 להערה 6.2 סיפא של המומחה . היות ומדובר ברכוש משותף, ונחזה שבעבודות טעונות היתר (לאור מסקנות המומחה), ממילא על כל פתרון בו חפצים המשיבים להיות פתרון מוסכם. יכול שיוכלו הצדדים בהמשך הדרך להגיע לפתרון כזה בבחינת "זה נהנה וזה לא חסר" אך כרגע עוד חזון למועד. אולם על פני הדברים היות ונדרשות תכניות קונסטרוקטיביות מתאימות, ובקשה להיתר (לגביו יכולים ממילא נתבעים 1-2 להגיב כבעלי הנכס אם וכאשר יוגש בהליך מתאים), הרי שמדובר במהלך שיקח זמן – גם אם יהא מוסכם על ידי הדיירים ובעלי הנכס. כרגע נחזה שיש לתן מענה למצב שנוצר; ובאין הסכמות – להשיב המצב לקדמותו לאחר השלמת עבודת צנרת הביוב במתווה שתואר לעיל.
5. נקבע מועד להמשך ב 21.11.16 שעה 11:00 .
המזכירות תשלח לצדדים
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|