- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 44305-09-16 STANGA AD L.T.D NO 201803961 נ' הילס טאוור בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום הרצליה |
44305-09-16
21.2.2017 |
|
בפני הרשם הבכיר: אדי לכנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשת : הילס טאוור בע"מ |
משיבה : STANGA AD L.T.D NO 201803961 |
| החלטה | |
1. מעיון בטענות הצדדים עולה שאין מחלוקת כי כתב התביעה נמסר לידי מר אבי רביבו- הבעלים של המבקשת) כדין, ומכאן אין לדון בביטול פסק דין מחובת הצדק.
2. נותר לבחון את אפשרות ביטול פסק הדין מכוח שיקול הדעת של בית המשפט. נקבע בפסיקה שכאשר מבקש אדם ביטול פסק דין מכוח שיקול דעתו של בית המשפט על השופט לבחון שני שיקולים: השיקול הראשון הוא הטעם בעתיו לא הוגש כתב ההגנה בזמן, השיקול השני הוא, כפי שציינה המבקשת, האם למבקש הגנה סבירה לגופו של עניין. כן נקבע כי השיקול השני הוא העיקרי, אך השניים שלובים זה בזה כשתי-וערב – ככל שגדול חוזקו של אחד הטיעונים, כך תידרש רמה נמוכה יותר של נימוק באשר לשיקול השני (וראה ע"א 32/83 ויולט אפל נ' דוד קפח).
3. קודם יש לבחון את הסיבה בעתיה לא הוגש כתב ההגנה בזמן. כאמור, כתב התביעה נמסר לידו של מר אבי רביבו, שהוא במקור צרפתי שאינו בקיא בשפה העברית, טענתו שהעלה היא שלא הבין במדויק על מה מדובר ולכן לא הוגש המכתב בזמן. נראה כי הנימוק באשר לשיקול הראשון הוא ברמה נמוכה לעניין זה.
4. לעניין השיקול השני, האם למבקש יש הגנה סבירה לגופו של עניין? המבקשת בבקשתה טענה כי יש לה טענות הגנה טובות. טענה שאין יריבות משפטית בין התובעת לנתבעת, אלא מדובר על חברה נוספת בשם אמסקוואר שהמימון הראשוני שלה הוזרם על ידי מר אבי רביבו, שהוא המשקיע בלבד. עוד, ההסכם שבגינו תובעת התובעת הינו הסכם בינה לבין חברת אמסקוואר, ואין קשר לנתבעת, אולם בשגגה נחתמו מסמכים בחותמת של הנתבעת.
5. לאור האמור לעיל, אני סבור שיש לתת לנתבעת את יומה בבית המשפט.
6. מורה על ביטול פסק הדין מכוח שיקול הדעת בכפוף לתשלום הוצאות התובעת בסך 5,000 ₪, תוך 30 יום מהיום, אחרת יישאר פסק הדין על כנו.
7. הנתבעת תגיש כתב הגנה תוך 30 יום מהיום.
ניתנה היום, כ"ה שבט תשע"ז, 21 פברואר 2017, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
