- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 43838-06-12 טינקו בעמ ואח' נ' הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע"מ
|
ת"א בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו |
43838-06-12
14.6.2016 |
|
בפני השופט: רחמים כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעות/משיבות: 1. טינקו בע"מ 2. תל אביב הילטון בע"מ 3. ישרוטל בע"מ 4. מלונות פתאל בע"מ 5. סוויס אמריקה בע"מ 6. התאחדות המלונות בישראל עו"ד ממשרד יהודה רוה ושות' |
נתבעת/משיבות: הפדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות בע"מ עו"ד איל פרייסוהילה שחר |
| החלטה | |
ביום 9.6.2016 הוגשה "הודעה ובקשה מטעם הנתבעת" (להלן - הבקשה), בה מתבקש להורות על מחיקת סעיפים מתצהיר עדותו הראשית של מר יוסי קליגר (להלן -התצהיר), אשר הוגש מטעם המשיבות (התובעות).
תמצית טענות המבקשת (הנתבעת)
לטענת המבקשת, חלק מסעיפי התצהיר – אין מקומם בתצהיר עדות ראשית, אלא לכל היותר בעדות מומחה. המבקשת ציינה את הסעיפים אשר מחיקתם מבוקשת תוך שנימקה לצד כל סעיף מדוע אין מקומו בתצהיר. לאחר מכן, ערכה המבקשת חלוקה לשתי קטגוריות עיקריות, אשר משקפות, לטעמה, את טענותיה: הראשונה, תחשיבי התמלוגים שערך מר קליגר; השניה, המסקנות שהסיק מר קליגר; לסיום טענה, כי "בשני המקרים, מאחר והסוגיה מצריכה מומחיות, אין מקומה בתצהיר עדות ראשית, אלא בעדות מומחה".
תמצית טענות המשיבות (התובעות)
הבקשה הוגשה בשיהוי ניכר ובחוסר תום לב. התצהיר הוגש ביום 15.7.2014 בעוד שהבקשה נשמעה ביום חקירתו של העד, 9.6.16. לאורך כ- 9 שנים שימש העד כיועץ כלכלי בהתאחדות המלונות. כחלק מתפקידו נטל חלק בחלקים מסויימים במשא ומתן מול המבקשת ואף ייעץ להתאחדות בכל הקשור לפן הכלכלי-מסחרי של ההסכמים מול המבקשת. במסגרת עבודתו רכש כלים וידע בתחום התמלוגים והתעריפים המשולמים בארץ ובעולם בהקשר של השמעת מוזיקה במלונות. כל הסעיפים בתצהירו של העד בהם הוא מביא נתונים אודות תעריפי תמלוגים בארגונים מקבילים לסוגה של המבקשת בעולם, הם נתונים אשר נערכו ונאספו על ידי העד במסגרת תפקידו והכשרתו המקצועית. תצהירו של העד הוגש כתצהיר עדות ראשית בשל תפקידו בהתאחדות המלונות. בנוסף, תצהירו כולל גם עדות ישירה בדבר העובדות והאירועים טרם הגשת התובענה. היענות לבקשה בשלב זה תפגע בהגינות הדיונית ועלולה לגרום עוול למשיבות.
דיון
ההתנגדות לקבילות חלקים מתצהיר העדות הראשית של מר קליגר הושמעה במועד, הוא המועד בו המצהיר מתייצב לחקירה נגדית על תצהירו (בר"ע 538/05 סהר חברה לביטוח נ' מוסינקוב, 11.5.2005).
תצהירו של מר קליגר הוגש כתצהיר עדות ראשית ולא כחוות דעת מומחה, במודע. על כן, אין הוא יכול לכלול בתצהירו עדויות על פי השמועה, סברות או כל דבר הדורש מומחיות.
בספרו "על הראיות" מסביר י. קדמי כך:
"... העד הרגיל – להבדיל מן העד המומחה – אינו רשאי להעיד אלא על "עובדות" בלבד. גולש העד אל מעבר לגבול "העובדות" – עדותו פסולה כ"עדות שבסברה"..." (חלק שני, עמ' 756ׂ/
"לא אחת, מתעוררים קשיים בקביעת עמדה בשאלה, אם העדות הינה "עדות רגילה" המציגה עובדות; או שמא גולשים הדברים ל"עדות סברה", באשר היא מציגה מסקנות. למונח "עובדות" בהקשר זה מן הראוי ליתן משמעות רחבה, לאמור: לא רק ה"רשמים הפיסיים" כשלעצמם, אלא גם "ההתרשמות" שאלה יוצרים, בדרך הרגילה, בהכרתו של אדם סביר ממוצע..." [ההדגשה הוספה]. "סיכומו של דבר: "סברותיו" של עד רגיל, שאינו עד מומחה – פסולות כראיה". (שם, עמ' 757ׂׂ).
בסעיפי התצהיר אליהם מפנה המבקשת ואותם מבקשת למחוק, מר קליגר מציג את התרשמויותיו, אשר נראה, שאינן בבחינת התרשמויות של "אדם סביר ממוצע" אלא בבחינת מסקנות אשר הוא מסיק כבעל רקע בתחום הכלכלי. שהרי, יש להניח שאדם סביר ממוצע לא יכול היה להסיק את המסקנות אליהן מגיע מר קליגר בתצהירו. נראה, שנדרשת מומחיות לצורך הגעה למסקנות שהוא מסיק.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
