ת"א 4334-02-16 דאובר ואח' נ' ביטום בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום פתח תקווה |
4334-02-16
1.1.2017 |
|
בפני השופטת: שלהבת קמיר-וייס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. שלמה דאובר 2. מאיה דאובר |
הנתבעים: 1. ביטום בע"מ 2. משה לוי |
| החלטה | |
לפניי בקשת הנתבע 2 להחליף את המומחה שמונה על ידי בית המשפט בהסכמת הצדדים, הואיל ולטענת הנתבע 2 סרב המומחה לאשר, כי אין ולא היו לו קשרים עסקיים או אישיים או חבריים עם מי מהמעורבים בתיק, הצדדים, באי כוחם או המומחים מטעמם וזאת למרות פניות חוזרות בנושא.
לאחר שהובהר לצדדים שיש לכבד את בקשתו של המומחה שכל פניה למומחה תעשה דרך בית המשפט, התבקש המומחה להבהיר האם עמד בקשר עסקי או אישי עם מי מהמעורבים בתיק זה, וככל שהתשובה לכך חיובית יבהיר האם לדעתו יש בכך כדי לפגום באובייקטיביות חוות דעתו.
ביום 22.12.16 התקבלה הבהרת המומחה בה הסבירה כי רוב העוסקים בתחום האיטום בארץ מוכרים לו, לרבות יצרנים, קבלנים, לקוחות, חב' בניה ועוד מתוקף תפקידיו השונים ובכלל זה הנתבעת 1 והמומחה אבי ג'נח ויתכן שגם הנתבע 2, אך אין בהיכרותו עם מי מהמעורבים בתיק כדי להשפיע על החלטותיו, מסקנותיו, המלצותיו, שיינתנו בחוות דעתו המקצועית אשר תוגש לבית המשפט.
לנוכח הבהרה זו התבקשה עמדת הצדדים. הנתבע 2 עמד באופן נחרץ על בקשתו, הנתבעת 1 לא מצאה כל פגם בהותרת המינוי על כנו, אך עקב עמדתו של הנתבע 2 העדיפה שלא לנקוט עמדה והשאירה את ההחלטה לשיקול דעת של בית המשפט.
אף שאיני מוצאת כל פסול במינויו של המומחה לייזר ה. צפירה, אשר מונה לאחר שכל הצדדים נתנו הסכמתם למינויו כמומחה מטעם בית המשפט ולא השתכנעתי בקיום קשרים כלשהם בינו לבין מי מהמעורבים בתיק זה באופן המצדיק את ביטול מינויו כמומחה מטעם בית המשפט, אני מוצאת לשחרר את המומחה מן המינוי בנסיבות שנוצרו.
לפיכך אני מורה על ביטול מינויו של המהנדס לייזר ה. צפירה כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה.
אני ממנה כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האיטום את אינג' יעקב שיינהולץ מרח' הס 32, הרצליה, טל' 050-7773048, פקס' 09-9560870 דוא"ל yashkas@gmail.com.
הצדדים יעבירו למומחה כתבי טענות וחוות דעת מטעמם תוך 7 ימים.
טרם יחל המומחה בהכנת חוות הדעת, יאשר בכתב לצדדים ולבית המשפט, כי הוא מקבל עליו לשמש כמומחה מטעם בית המשפט בתיק זה, יודיע מהו שכר הטרחה המבוקש על ידו והאם יש לו קשרים עסקיים או אחרים עם מי מהצדדים בתיק זה ובמידה וקיימים כאלו, מה טיבם.
הודיע המומחה כי הוא מוכן לקבל עליו את הכנת חוות הדעת, אולם יש לו קשרים עסקיים או אחרים עם מי מהצדדים, לא יחל עבודתו עד שיקבל הודעה מבית המשפט כי אין בקשרים אלו להוות מניעה לביצוע חוות הדעת על ידו.
המזכירות תוודא המצאת החלטתי לצדדים ולמומחים.
ת.פ. קבלת חוות מומחה בית המשפט 15.03.2017.
ניתנה היום, ג' טבת תשע"ז, 01 ינואר 2017, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|