- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ת"א 40844-04-15 בלוסטוצקי נ' בלוסטוצקי ואח'
|
ת"א בית המשפט המחוזי באר שבע |
40844-04-15
27.7.2015 |
|
בפני השופטת: גאולה לוין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: טטאינה בלוסטוצקי |
נתבעים: 1. מיכאל בלוסטוצקי 2. אמיל שקולניק 3. בנק מזרחי טפחות תל אביב סניף רמת אביב 20493 |
| החלטה | |
1.לפניי בקשה מטעם הנתבע 2 לחייב את התובעת בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיו, בהתאם לתקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
המדובר בתביעה לסעד הצהרתי בה התבקש בית המשפט לקבוע כי מלוא הזכויות בדירה ברחוב רבי מאיר 6/17 באשקלון שייכות לתובעת.
רקע
2.התובעת נשואה לנתבע 1. עפ"י הנטען בכתב התביעה , התובעת והנתבע 1 חיים בנפרד משנת 2001, כאשר הנתבע 1 ניתק כל קשר עם התובעת ולא שילם מזונות עבור בתם הקטינה.
נטען כי לאחר פרידת הצדדים ויתר הנתבע 1 על זכויותיו בדירת הצדדים שברחוב רבי מאיר 6/17 באשקלון, הידועה כגוש 1201 חלקה 4 (להלן: "הדירה), וזאת כנגד ויתור התובעת על מזונות הבת הקטינה. התובעת מוסיפה וטוענת כי העברת הזכויות בדירה ע"ש התובעת טרם הסתיימה, שכן לא עלה בידי התובעת, לטענתה, לשאת בעלויות הכרוכות בהליך המשפטי לביצוע פירוק שיתוף בדירה תוך העברת הזכויות בדירה על שמה.
כן טוענת התובעת בתביעתה כי היא זו אשר נשאה שנים רבות בתשלומי המשכנתא המוטלת על הדירה.
התובעת טוענת כי הנתבע 1 ניתק עימה קשר במשך שנים והתעלם מפניותיה ורק בתחילת שנת 2013 נאות לשתף פעולה ולסיים את ההליך אותו החלו הצדדים עוד בשנת 2001 ולחתום על הסכם גירושין המשקף את הסכמות הצדדים משנת 2001. נטען כי בשל חסרון כיס לא עלה בידי הצדדים להגיש את ההסכם לאישור בית המשפט.
לכתב התביעה צירפה התובעת "הסכם גירושין" מיום 21.2.2013 לפיו זכויות הנתבע 1 בדירה תועברנה על שם התובעת.
3.הנתבע 2 הינו הזוכה בתיק הוצאה לפועל שמספרו 17-05353-08-0 (להלן: "תיק ההוצל"פ), בו הנתבע 1 הינו החייב. הנתבע 2 הטיל עיקול על זכויותיו הרשומות של הנתבע 1 בדירה וביום 30.12.2014 הגיש, במסגרת תיק ההוצל"פ, בקשה למינוי בא-כוחו ככונס נכסים על זכויות הנתבע 1 בדירה.
הנתבע 3 הינו בנק למשכנתאות, אשר לטובתו רשומה משכנתא על זכויות התובעת והנתבע 1 בדירה.
4.בכתב התביעה עותרת התובעת למתן סעד הצהרתי לפיו יקבע כי מלוא הזכויות בדירה שייכות לתובעת.
כן נתבקש בכתב התביעה לקבוע כי העיקול אשר נרשם לטובת הנתבע 2 במסגרת תיק הוצל"פ 17-05353008-0 בטל ומבוטל.
לחילופין, מתבקש פסק דין הצהרתי לפיו התובעת הינה בעלת זכות משכון על זכויות הנתבע 1 בדירה עד לסך של 240,000 ₪.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
