- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ה' נ' שלמה חברה לביטוח בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
40696-01-16
14.11.2016 |
|
בפני השופט: אורי גולדקורן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: ר. ה. עו"ד אברהם תירוש |
הנתבעת: שלמה חברה לביטוח בע"מ עו"ד עדי ינון |
| החלטה | |
|
בבקשה למינוי מומחים רפואיים |
1.התובע, יליד 1972, אשר נפגע ברכבו ביום 2.10.2015 בתאונת דרכים, הגיש ביום 20.1.2016 נגד הנתבעת, מבטחת רכבו, תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, ובקשה למינוי מומחים רפואיים בתחומי אורתופדיה, עיניים ונוירולוגיה.
בכתב התביעה נטען כי בעת התרחשות התאונה נפגע התובע בראש, בצוואר ("צליפת שוט"), בעין ימין ובגב, וכי בבית החולים אובחן תחילה שבר בארובת העין ולאחר מכן אובחן אף שבר דחוס בחולייהD12 בעמוד השדרה. בתצהיר שצורף לבקשה טען התובע, בין היתר, כי מאז התאונה הוא סובל מכאבים עזים בגדם של ידו השמאלית, שנקטעה בתאונת דרכים קודמת בשנת 1997, מכאבי ראש וחוסר תחושה בשוק רגל ימין.
הנתבעת, אשר כפרה בעצם התרחשות התאונה בנסיבות שתוארו על-ידי התובע בכתב תביעתו, התנגדה לבקשה וטענה כי מקור תחלואיו של התובע הינו במצב רפואי מוקדם או מאוחר לתאונה הנטענת וללא קשר אליה.
2.בדיון בבקשה שהתקיים היום הודיעה באת-כוח הנתבעת על הסכמה למינוי מומחה בתחום עיניים, ובא-כוח התובע ביקש, בשלב זה, כי ככל שתתקבל בקשתו למינוי מומחה בתחום האורתופדי, הוא אף יחווה את דעתו בשאלה אם יש צורך במינוי מומחה נוסף בתחום הנוירולוגי.
3.לאור הסכמת באי-כוח הצדדים הנני נעתר לבקשה למינוי מומחה רפואי בתחום עיניים, ומורה על מינוי פרופ' צבי פרידמן (מרחוב וודג'ווד 36 בחיפה; טל' 04-8373633) כמומחה רפואי מטעם בית משפט בתחום זה.
המומחה מתבקש לחוות דעתו ביחס למכלול הסוגיות הרפואיות השנויות במחלוקת בין הצדדים, ובכלל זה האם לוקה התובע בנכות ובאיזה שיעור; שיעור נכות זמנית; האם יש לצפות לשיפור או להחמרה בעתיד; האם יש לתובע מגבלות תפקודיות, ומה הן; הקשר הסיבתי בין התאונה נשוא תביעה זו למצב התובע; האם התובע יהיה זקוק לטיפולים רפואיים כלשהם בעתיד וכיו"ב.
בא-כוח התובע ימציא למומחה תוך 15 יום מהיום העתק החלטה זו וכתב ויתור וסודיות רפואית. כל אחד מהצדדים ימציא למומחה ויעביר לצד השני תוך 30 ימים מהיום העתקי כל המסמכים הרפואיים הנוגעים לתיק.
בא כוח התובע יעמוד עם המומחה בקשר לתיאום מועד לבדיקת התובע. התובע יעמוד לבדיקות רפואיות ובדיקות עזר נוספות כפי שיורה המומחה, ככל שאלו דרושות למתן חוות דעתו.
שכר המומחה יעמוד על 5,000 ₪ + מע"מ והוא ישולם על ידי הנתבעת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
